Petar Stojanović šesti slovenski nogometaš v Ligi prvakov

Foto: Epa
Foto: Epa
Znani so prvi trije klubi, ki so si zagotovili udeležbo v elitni nogometni ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

V letošnji izvedbi lige prvakov bodo sodelovali tudi Olympiacos iz Pireja, beograjska Crvena zvezda ter Dinamo iz Zagreba, katerega član je 23-letni Ljubljančan Petar Stojanović.

Stojanović, ki je ob neodločenem izidu 1:1 proti Rosenborgu igral vseh 90 minut, je tako šesti slovenski nogometaš, ki bo v prihajajoči sezoni nastopil med dvaintridesetimi najboljšimi evropskimi klubi.

Foto: Epa Petar Stojanović

Mesto v ligi prvakov že imajo zagotovljeno Josip Iličić (Atalanta Bergamo), Jan Oblak (Atletico Madrid), Samir Handanović (Inter Milano), Kevin Kampl (Leipzig) in Miha Mevlja (Zenit Sankt Peterburg), v sredo pa imata možnost, da se eliti pridružita še člana Apoela iz Nikozije Vid Belec in Roman Bezjak.

Omenjena sta na prvi tekmi z Ajaxom remizirala 0:0. Na preostalih dveh sredinih tekmah bosta Slavia Praga in Brugge branila minimalno vodstvo 1:0 proti Cluju oziroma Lasku iz Linza.

                                           povratna tekma   1. tekma
- danes:
Rosenborg Trondheim - (*) Dinamo Zagreb         1:1 (1:0)     0:2
Krasnodar - (*) Olympiacos Pirej                1:2 (1:1)     0:4
(*) Crvena zvezda Beograd - Young Boys Bern     1:1 (0:0)     2:2

- sreda, 28. 8.:
Ajax Amsterdam - Apoel Nikozija                               0:0
Slavia Praga - Cluj                                           1:0
Brugge - Lask Linz                                            1:0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.