Petarda Reala, 22. hat-trick Ronalda

Foto: EPA Cristiano Ronaldo Foto: EPA Cristiano Ronaldo Foto: EPA Iker casillas Foto: EPA Karim Benzema Foto: EPA Karim Benzema Foto: EPA Otamendi Alves Valencia Atletico La Liga Foto: EPA Valencia Atletico La Liga Foto: EPA Otamendi Gomes Valencia Atletico La Liga Foto: EPA Barragan Miranda Valencia Atletico La Liga Foto: EPA Mandžukić Valencia Atletico La Liga Foto: EPA Messi Rayo Barcelona La Liga Foto: EPA Messi Rayo Barcelona La Liga Foto: EPA Messi Rayo Barcelona La Liga Foto: EPA Munir Rayo Barcelona Foto: EPA Baena Messi Rayo Barcelona
Real Madrid je pred domačimi gledalci s petardo odpravil Athletic Bilbao. V derbiju kola je madridski Atlético gostoval na vroči Mestalli in izgubil prvič v letošnjem prvenstvu (3:1). Jan Oblak je ponovno ostal na klopi.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je prepričljivo opravil nalogo proti Baskom. Ti so prvič klonili že v drugi minuti dvoboja, ko je po predložku Garetha Bala na drugi vratnici zadel Cristiano Ronaldo. Gostitelji so imeli premoč, a si večjih priložnosti v naslednjih minutah niso več priigrali. Po novi ostri podaji Valižana pred gol je bil za las prekratek Karim Benzema, ob koncu polčasa pa je Gorka Iraizoz zaustavil Ronalda, ki je poizkušal iz bližine še v drugo premagati vratarja Athletica. Sledil je kot, najvišji v kazenskem prostoru gostov pa je bil Benzema, ki je lepo zadel za 2:0.

V drugem polčasu so gostitelji le še potrdili zmago, še večjo katastrofo Baskov je z nekaj odličnimi obrambami preprečil Iraizoz. V 55. minuti je znova ogromno dela opravil Bale, ki je z natančno podajo našel Ronalda, ta pa je žogo le še porinil v mrežo. Portugalec je nato za četrti zadetek Reala v kazenskem prostoru poiskal Benzemaja, hat-trick pa je nekoliko srečno dosegel v 88. minuti, ko se je najbolje znašel v gneči pred tekmečevim golom.

Ronaldo je na šestih tekmah, ki jih je odigral v La Ligi, zabil že 13 zadetkov, po številu hat-trickov pa se je na vrhu lestvice vseh časov izenačil z do zdaj vodilnima Alfredom Di Stefanom (Real Madrid) in Telmom Zarrom (Athletic Bilbao). Vsi so dosegli 22 hat-trickov, po tri manj pa sta zabeležila Edmundo Suárez (Valencia) in Lionel Messi (Barcelona).

Atlético klonil po 13 minutah

Dvoboj med Valencio in madridskim Atléticom je bil označen kot derbi sedmega kola, šlo je za obračun ekip, ki sta tik pod vrhom lestvice. Tako "netopirji" kot Atleti so pred današnjim obračunom zbrali po 14 točk, oboji so bili še neporaženi v letošnjih prvenstvenih bojih. Domačini so tudi po sedmih tekmah ostali nepremagani, saj so po zaslugi izjemnega začetka slavili (3:1) in se za nekaj ur povzpeli na prvo mesto lestvice. Jan Oblak je ponovno obsedel na klopi za rezerviste, v golu gostov je začel Miguel Ángel Moyà.

Domačini so srečanje začeli zelo agresivno, kar se jim je hitro obrestovalo. Že v šesti minuti je gostujoči branilec Miranda po predložku z desne skušal izbiti žogo, na katero je krenil tudi Moyà, in z glavo nespretno zadel lastno mrežo. Atlético je skušal hitro odgovoriti, toda podaja Kokeja ni našla naslovnika pred vrati, v nasprotnem napadu pa je André Gomes, po preigravanju Mirande in energičnem prodoru, povišal na 2:0 s strelom v krajši vratarjev kot.

Alves preprečil povratek gostov

Valencia je še naprej prevladovala in v 13. minuti so netopirji vodili že s tremi goli razlike. Po kotu se je najbolje znašel branilec Nicolás  Otamendi in z glavo iz neposredne bližine zanesljivo zabil. Ob tem velja poudariti, da so domači igrali brez poškodovanega udarnega napadalca Álvara Negreda. Sledil je pritisk Atletov, toda dva poskusa z glavo Maria Mandžukića nista pretirano ogrozila vratarja Diega Alvesa.

Bolj napadalna igra se je varovancem Diega Simeoneja vendarle obrestovala v 29. minuti. Tiago Mendes je sprožil z 20 metrov, Alves je žogo odbil, Mandžukiću pa z glavo ni bilo težko doseči četrtega prvenstvenega gola. Do konca polčasa so gostje diktirali tempo in v 44. minuti dobili enajstmetrovko, ob dolgi globinski žogi na Ardo Turana je José Luis Gayá igral z roko. Najstrožjo kazen je izvedel Guilherme Siqueira, streljal zelo slabo, tako da mu je Alves poskus zlahka ubranil.

Netopirji umirili Atlete

V drugem polčasu je Valencia znala umiriti goste, ki so sicer imeli rahlo pobudo, a do prave, "smrtne" priložnosti, vendarle niso prišli. Atleti so pretili po predložkih, nekajkrat je bilo vroče tudi po kotu gostov. A tudi domačini niso bili nenevarni, čeprav so se osredotočali na branjenje vodstva.

Zadnja priložnost za povratek se je gostom ponudila v 90. minuti, toda Alessio Cerci si je žogo v ugodnem položaju ustavil z roko in tako izpustil priložnost in dobil še izključujoči drugi rumeni karton. Valencia je s peto zmago za nekaj ur skočila na vrh lestvice.

Barcelona lažje od pričakovanj ugnala Rayo

Netopirji na vrhu niso ostali prav dolgo, pravzaprav natančno dve uri. Takrat se je namreč končala tekma v madridski četrti Vallecas, kjer je Barcelona zanesljivo slavila pri Rayu (0:2). Blaugrana spet ni dobila zadetka, v letošnjem prvenstvu jih je zabila že 19.

Po dokaj izenačenem začetku srečanja je bilo odločilnih 60 sekund v drugi polovici prvega polčasa. Takrat je domača obramba slabo reagirala po dolgi žogi Gerarda Piquéja, pred domačega vratarja Toña je prišel Leo Messi in ga mirno premagal. Manj kot minuto kasneje je Munir el Haddadi iznajdljivo podal do Neymarja, ki je natančno zadel v daljši kot domačega gola. Haddadi se je malce kasneje izkazal tudi s sebičnostjo, ko ni podal Neymarju, ko bi ta moral le potisniti žogo v prazno mrežo.

Rayo končal tekmo le z deveterico

V drugem polčasu je Barcelona prevladovala in nizala priložnosti. Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla v 60. minuti, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen domačin Jorge Murcillo. V igri z igralcem več bi gostje lahko še povečali svoj naskok, predvsem Messi bi zlahka lahko zadel še nekajkrat, a je bil Argentinec netipično nenatančen v zaključkih.

Lepi priložnosti sta zapravila tudi rezervista Pedro in Sandro, tako da je na koncu ostalo pri zmagi gostov z 0:2.  V sodnikovem dodatku je bil zaradi grobega starta izključen še domači vezist Javier Aquino.

La Liga, 7. kolo:

Getafe : Córdoba 1:1 (0:0)
Diawara 88.; Ekeng 78.

Valencia : Atlético Madrid 3:1 (3:1)
Miranda 6./ag, Gomes 7., Otamendi 13.; Mandžukić 29.
RK: Cerci (Atleti) 91.
V 45. minuti je Alves (Valencia) ubranil enajstmetrovko Siqueiri (Atleti).

Rayo Vallecano : Barcelona 0:2 (0:2)
Messi 35., Neymar 36.
RK: Morcillo (Rayo) 60., Aquino (Rayo) 91. 

Eibar : Levante 3:3 (0:2)
López 46./ag, Berjón 70., Piovaccari 93.; Morales 2., Camarasa 44., Casadesús 79.

Almería : Elche 2:2 (1:1)
Verza 37./11m, Hemed 84.; Rodríguez 6., Jonathas 56.
RK: Jonathas (Elche) 67.

Málaga : Granada 2:1 (0:1)
Santa Cruz 60., Antunes 80./11m; El Arabi 1.
RK: Angeleri (Málaga) 73.

Sevilla : Deportivo La Coruña 4:1 (2:1)
Mbia 24., 57., Bacca 39., Vitolo 63.; Medunjanin 31.  

Celta Vigo : Villarreal 1:3 (1:1)
Larrivey 44.; Gómez 32., 33., Mario 91.

Espanyol : Real Sociedad 2:0 (1:0)
Vázquez 7, Stuani 92.

Real Madrid : Athletic Bilbao 5:0 (2:0)
Ronaldo 2., 55., 88., Benzema 41., 69.

  • Lestvica:
    1. Barcelona 19 točk 
    2. Valencia 17
    3. Sevilla 16
    4. Real Madrid 15
    5. Atlético Madrid 14
    6. Celta Vigo 12
    7. Villarreal 11
    8. Espanyol 9
    9. Eibar 9
    10. Almería 9
    11. Málaga 9
    12. Rayo Vallecano 8
    13. Granada 8
    14. Getafe 7
    15. Real Sociedad 5
    16. Elche 5
    17. Levante 5
    18. Athletic Bilbao 4
    19. Córdoba 4
    20. Deportivo La Coruña 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.