Petelini odločno zakorakali proti kolajni

Foto: EPA
Foto: EPA
V Franciji se je danes začelo svetovno prvenstvo v rokometu za moške.
Oglej si celoten članek

Na uvodni tekmi svetovnega prvenstva so gostitelji Francozi v Parizu premagali Brazilijo z 31:16 (17:7). Prvi strelec francoske vrste je bil s šestimi goli Valentin Porte, med strelce pa so se vpisali malodane vsi galski reprezentanti. Tekmo so domačini odločili že v prvih minutah dvoboja z Južnoameričani, povedli so z 8:2, kasneje pa le še povečevali prednost.

Na domačih tleh Francozi lovijo že svojo šesto kolajno najbolj žlahtnega leska, potem ko so bili najboljši še na Islandiji leta 1995, v Franciji 2001, na Hrvaškem 2009, na Švedskem 2011 in v Katarju 2015.

Na svetovnem prvenstvu bo osmič nastopila tudi Slovenija, ki se bo v skupinskem delu v Metzu pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. Varovance selektorja Veselina Vujovića v četrtek ob 14. uri čaka dvoboj z Angolo.

Na letošnjem sklepnem turnirju bodo v skupini A nastopile Francija, Poljska, Rusija, Norveška, Brazilija in Japonska, v skupini B Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola, v skupini C Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile in Saudska Arabija, v skupini D pa Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn in Argentina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.