Peter Prevc daleč najboljši

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred tekmo na skakalnici v Sapporu je blestel Peter Prevc.
Oglej si celoten članek

Na kvalifikacijah pred prvo tekmo na Japonskem je blestel Peter Prevc, ki je celotno konkurenco premagal za deset metrov. Njegov skok je bil dolg 138 metrov. Drugo mesto je zasedel Francoz Vincent Descombes Sevoie (128 metrov), ki je za zmagovalcem minule zime zaostal za 11,7 točk, tretji Poljak Jan Ziobro (126,5 m) pa je imel 14,6 točke manj od najstarejšega od bratov Prevc.

Uspešni so bili v kvalifikqacijah tudi ostali Slovenci. Anže Semenič (125,5 m) je bil osmi, Anže Lanišek (123 m) deveti, Jernej Damjan (117 m) 19., Jurij Tepeš (116,5 m) 24., 31. pa Cene Prevc (113 m). Domen Prevc, ki je pristal pri 114 metrih, je imel kot član najboljše deseterice v svetovnem pokalu nastop na tekmi že zagotovljen.

V deželi vzhajajočega sonca so sicer tokrat pripotovali vsi najboljši v svetovnem pokalu, saj se bodo v naslednjih šestih dneh zvrstile kar štiri tekme na Japonskem in v Južni Koreji, kjer bo leto dni pred olimpijskimi igrami na sporedu generalka v Pjeongčangu.

Tekma bo na sporedu v soboto ob 8.30 uri po slovenskem času.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:09 10. Februar 2017.

    Škoda, da ni Cene v boljši formi. Skupaj z Damjanom bi tale Saporo lahko izkoristili za družinsko slikanje na zmagovalnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.