Peterhansel dvanajstič osvojil Dakar

Foto: EPA
Foto: EPA
Stephane Peterhansel je še dvanajstič v karieri postal zmagovalec relija Dakar, ki se je danes s 13. etapo končal v argentinskem mestu Rio Cuarto.
Oglej si celoten članek

Med motociklisti je bil najboljši Avstralec Toby Price, ki je svoji celini priboril prvo zmago v zgodovini.

Petdesetletni Peterhansel - v zadnji etapi je bil deveti, je kot motorist zmagal v letih 1991, 1992, 1993, 1995, 1997 in 1996, na štirih kolesih pa je zmagal 2004, 2005, 2007, 2012 in 2013, letošnja zmaga pa je zanj posebna, saj jo je osvojil s Peugeotom, ki na Dakarju ni zmagal že od leta 1990.

"Pritisk je bil ogromen, a sem zdržal. Zmage je težko primerjati, čeprav priznam, da niso vse enake. Ta vsekakor sodi med tri najlepše," je dejal Peterhansel.

Drugo mesto je v skupnem seštevku zasedel lanski zmagovalec Katarec Nasser Al-Attiyah, tretje pa Južnoafričan Giniel De Villiers. Zadnjo etapo je dobil devetkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb, sicer Peterhanslov moštveni kolega.

Osemindvajsetletni Price, ki je lani debitiral s tretjim mestom, je do zmage prišel z avstrijskim KTM, kar je že 15. zaporedna zmaga za tega proizvajalca motorjev. Hkrati je prekinil desetletno dominacijo Španca Marca Come in Francoza Cyrila Despresa. Etapo je sicer dobil Čilenec Pablo Quintanilla.

Price, četrti v zadnji etapi, je drugouvrščenega Slovaka Stefana Svitka premagal za več kot 39 minut, tretje mesto je zasedel Čilenec Pablo Quintanilla.

"Ne vem, kaj naj rečem. Šokiran sem, nisem pričakoval, da bi lahko že v svojem drugem nastopu zmagal. In to kot prvi Avstralec," je bil navdušen Price.

Slovenski predstavnik Simon Marčič je izpolnil cilj, ki si ga je postavil pred odhodom - prišel je do cilja. V zadnji etapi je bil 83., skupno pa 79.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.