Peterici iz Porta grozi zapor

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Portugalski državni tožilec zahteva zaporne kazni za peterico nogometašev Porta, ki naj bi pred dvema letoma napadli dva varnostnika na Estadio da Luz. Takrat je Porto z 0:1 izgubil proti Benfici.
Oglej si celoten članek

Državni tožilec naj bi zbral podatke, ki dokazujejo, da so nogometaši Porta Hulk, Helton, Jorge Fucile, Cristian Rodriguez in Cristian Sapunaru namerno in zavestno poškodovali varnostnika po dvoboju z Benfico. Romunskemu reprezentantu Sapunaru naj bi grozilo pet let ječe, ostala četverica pa bi bila lahko obsojena na tri leta zapora.

"Ne vem, če je državni tožilec enako ravnal v primeru, ko je selektor Luiz Felipe Scolari udaril srbskega reprezentanta Ivico Dragutinovića, ali pa v podobnih primerih, ki so se zgodili," je vso zadevo komentiral predsednik Porta Pinto da Costa in dodal: "Drugače tega ne bom komentiral, odločitev bom pričakal mirno."

Zaradi omenjenega napada je disciplinska komisija portugalskega prvenstva sicer že izrekla kazni. Hulk ni smel braniti barve Porta štiri mesece, Sapunaru pa šest. Kasneje je bila kazen za Brazilca zmanjšana na prepoved igranja na treh tekmah, Romun pa je bil suspendiran za štiri dvoboje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.