Peterka: "Povabili so me k sodelovanju"

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
V javnosti je precej pozornosti vzbudila proslava ob 20-letnici samostojne Slovenije, ki jo je režiral Matjaž Berger. Razlog za privzdignjene obrvi je bila predvsem odsotnost nekaterih uspešnih športnikov, ki jih na odru Kongresnega trga ni bilo – npr. Ivo Daneu, Dejan Zavec, Primož Peterka. Slednji je udeležbo odklonil.
Oglej si celoten članek

Zakaj omenjenih športnikov ni bilo na 20. rojstnem dnevu Slovenije, smo Matjaža Bergerja pobarali tudi mi, a Berger celotne zadeve ne želi komentirati. Režiserja so na domnevno pomanjkljiv izbor opozorili tudi nekateri vidni predstavniki panožnih športnih zvez. Za izjavo smo poklicali tudi na seznamu "pogrešanega" Primoža Peterko, ta pa je za Žurnal24 potrdil, da je prejel povabilo organizatorjev. "Povabili so me k sodelovanju, toda opravičil sem se, ker sem najprej dobil povabilo z občine Moravče, ki sem ji sodelovanje na njihovi proslavi obljubil že pred dvema mesecema." Jeza nekaterih uglednih športnih delavcev je tako lahko brezpredmetna.

Na "manjkajoče" so opozorili tudi ugledni športni delavci v Sloveniji
"Spoštovani Matjaž Berger, bil sem tam in moram vam čestitati za uspešno zamišljeno in vrhunsko izvedeno prireditev ob 20. obletnici samostojne Slovenije. Grenak priokus, ki ga pa imam, pa je izbor športnic in športnikov, ki so se predstavili na odru. Vsi si to zaslužijo, verjetno še kdo, ki ga niste predstavili. Vem, da je oder majhen in časa ni na pretek.
Pa vendar, se vam ne zdi, da bi Primož Peterka sodil v ta šopek? Dvakratni svetovni prvak v smučarskih skokih kot predstavnik samostojne Slovenije, človek, ki se 2. julija letos v Kranju poslavlja od aktivnega tekmovanja. Ob treh predstavnikih alpskih disciplin, ki ste jih postavili na oder, ni prostora za skakalce, ni prostora za Planico, končno ni niti prostora za Joža Šlibarja, prvega Slovenca, ki je postal svetovni prvak. Škoda," pozareport.si navaja ogorčeno elektronsko sporočilo, ki ga je režiserju poslal predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.