Peterka: "Prevc je lahko rumen do Planice"

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Peter Prevc je z zmago v Sapporu oblekel rumeno majico vodilnega skakalca v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih. Primož Peterka verjame, da jo lahko obdrži do konca sezone.
Oglej si celoten članek

Primož Peterka, ki je v svoji karieri osvojil dva velika kristalna globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu v smučarskih skokih, si je sanjski dan slovenskih Orlov, poleg zmage Petra Prevca je bil Jernej Damjan drugi, Robert Kranjec četrti, kar sedem pa jih je osvojilo točke, ogledal po televiziji.

"Seveda sem tekmo spremlja. Pričakovali smo dobre rezultate, saj je slovenska ekipa ena redkih, ki je na Japonskem v skoraj popolni postavi,“ je za TV Slovenija dejal Peterka, zdaj pomočnik trenerja v slovenski ženski reprezentanci, ki je komentiral tudi občutek, ko oblečeš rumeno majico:“Ponosen sem, ko vidim, da jo ima Slovenec. Seveda sem si jo tudi sam želel. Vedno sem gledal druge skakalce, mode vzornike, ki so jo imeli. Ko jo prvič oblečeš sam, je občutek poseben.“

Peterka verjame, da je Prevc sposoben majico obdržati vse do zadnjih tekem, ki jih bo gostila Planica: "To si vsi želimo. Te želje glede na njegove skoke in rezultate v zadnjem času niso nerealne. Psihološko je trden in miren, letos je sposoben marsičesa.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.