Peti pole za Stonerja

Foto: Reuters Casey Stoner Foto: Reuters Casey Stoner Foto: Reuters Casey Stoner Foto: Reuters Ben Spies Foto: Reuters Marco Simoncelli Foto: Reuters Jorge Lorenzo Foto: Reuters Jorge Lorenzo Foto: Reuters Andrea Dovizioso Foto: Reuters Valentino Rossi Foto: Reuters Valentino Rossi, di Montezemolo Foto: Reuters Marco Simoncelli Foto: Reuters Casey Stoner
Casey Stoner (Honda) je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred VN Italije v Mugellu, kar je že njegov letošnji peti pole position. V prvi startni vrsti bosta stala še Ben Spies (Yamaha) in Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini Team). Domačin Valentino Rossi (Ducati) šele 12.
Oglej si celoten članek

Letošnja sezona v razredu MotoGP se še naprej razvija po željah Caseyja Stonerja in Honde. Avstralec je svojo premoč potrdil tudi na kvalifikacijah (steza je bila suha le nekaj minut, nato pa jo je zmočil dež in onemogočil postavljanje konkurenčnih časov) pred VN Italije na stezi v Mugellu in s skoraj pol sekunde hitrejšim časom od drugega Bena Spiesa (Yamaha) osvojil še peti letošnji najhitrejši športni položaj. Stoner bo v nedeljo tako lovil že peto letošnjo zmago na osmi dirki letošnje sezone. Ob nekdanjem svetovnem prvaku iz leta 2007 in zmagovalcu zadnje dirke v Assnu bo iz prve vrste startal še domačin Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini Team), ki bo znova poskušal razveseliti letos že tolikokrat razočarane svoje navijače. Na četrtem mestu je končal Stonerjev moštveni kolega Andrea Dovizioso. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) se v spremenljivih pogojih ni znašel najbolje in bo dirko začel šele s petega startnega položaja. Povratnik po poškodbi ključnice Španec Dani Pedrosa (Honda) bo očitno potreboval še nekaj časa, preden se bo spet boril za najvišja mesta – kvalifikacije je končal na devetem mestu. Še največje razočaranje sobotnega dogajanja v Mugellu je večkratni svetovni prvak in prava ikona motociklizma domačin Valentino Rossi. "The Doctor" je svojega Ducatija pripeljal le do 12. mesta in zaostal tudi za novincem Karlom Abrahamom (Cardion Ducati), kar je gotovo manj od pričakovanega mesta njegovih številnih navijačev.

 

Razplet krojil dež

Na razplet v kvalifikacijah je sicer v veliki meri vplivalo vreme. Temni oblaki so se nad stezo v Mugellu zgrnili že pred kvalifikacijami in dež je namočil stezo, ki se je nato le osušila do te mere, da so se dirkači v boj za startna mesta podali po suhem. Dane pogoje je najbolje izkoristil Stoner, ki je s časom 1:48,034 prišel do svojega 27. najboljšega startnega položaja, na dirki pa bo lovil svoje 50. stopničke v karieri. Kaj kmalu se je dež vrnil in znova namočil asfalt, pogoji pa so se poslabšali toliko, da rezultatov ni bilo več mogoče izboljšati.

Bradl šele sedmi

V Moto2 je stezo v Mugellu najhitreje prevozil Španec Marc Marquez, pred Alexom de Angelisom iz San Marina in Britancem Bradleyjem Smithom (vsi Honda). Nemec Stefan Bradl (Honda), vodilni v skupnem seštevku, je končal na sedmem mestu.

Prvenec Johana Zarca

V najšibkejšem razredu do 125 ccm si je pole position prvič v karieri privozil Francoz Johann Zarco (Derbi). Drugo mesto si je privozil Španec Luis Salom, ki je za vodilnim zaostal več kot sekundo in pol, s tretjega mesta pa bo nedeljsko dirko začel njegov rojak Sergio Gadea (oba Aprillia). Vodilni v skupnem seštevku Nicolas Terol, prav tako z Aprilio, bo startal s petega mesta.

VN Italije, Mugello, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:48,034
2. Ben Spies (Yamaha) +0,445
3. Marco Simoncelli (San Carlo Honda gresini Team) +0,451
4. Andrea Dovizioso (Honda) +0,660
5. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,722
6. Colin Edwards (Tech 3 Yamaha) +0,940
7. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +0,987
8. Dani Pedrosa (Honda) +1,364
9. Nicky Hayden (Ducati) +1,475
10. Hector Barbera (Aspar Ducati) +1,629
11. Karel Abraham (Cardion Ducati) +1,644
12. Valentino Rossi (Ducati) +1,868

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.