Petica v mreži Philadelphie

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali tri tekme. Najvišjo zmago je dosegel Montreal, ki je s 5:1 odpravil Philadelphio, St. Louis je bil s 3:0 boljši od Vancouvra, Calgary pa je Colorado ugnal s 4:2.
Oglej si celoten članek

Ekipa Montreala je tako učinkovito prekinila niz šestih porazov, kar jo je potisnilo na rep vzhodne konference. Izkazal se je vratar Carey Price, ki je z 21 obrambami dosegel prvi jubilej v ligi, stoto zmago, Max Pacioretty pa je zabil dva gola. Philadelphia je morala prvič igrati brez poškodovanega kapetana Chrisa Prongerja, veteran Jaromir Jagr pa je dosegel tretji gol v sezoni in z edinim zadetkom za goste omilil poraz.

Z ničlo so tekmo v Vancouvru končali domači hokejisti. St. Louis je bil boljši s 3:0, vratar gostov Brian Elliott pa je spravil v obup domače napadalce z 32 obrambami ter prvim shutoutom v sezoni. Za zmago je poskrbel predvsem Alexander Steen z dvema zadetkoma, enega je dodal Patrik Berglund.

Šest golov pa so videli navijači v Calgaryju, štiri v mreži tekmecev iz Denverja. Tudi v Calgaryju so imeli razpoloženega vratarja, Miikka Kiprusoff je ubranil 34 strelov, strelski dvojček pa je dosegel Rene Bourque. Roman Horak je zadel sploh prvič v NHL, Lee Stempniak pa prvič v tej sezoni. Gostje so pred tekmo v Calgaryju zmagali na šestih gostovanjih, če bi bili uspešni še enkrat, bi izenačili klubski rekord.

Liga NHL:

Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 5:1
Calgary Flames : Colorado Avalanche 4:2
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 0:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.