Petko dance tudi proti Jankovićevi

Foto: Žurnal24 Djoković še naprej v sezoni 2011 ostaja brez poraza med posamezniki. (Foto: Reut

Your browser doesn’t support HTML5 video

Najvišje postavljeni igralci v Miamiju, Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Djoković, so brez težav napredovali v četrtfinale. Medtem je na ženskem delu turnirja Andrea Petković pripravila še eno presečenje.
Oglej si celoten članek

Švicar Roger Federer je v torek zvečer potreboval vsega 52 minut, da je s 6:3 in 6:1 izločil Belgijca Oliverja Rochusa. V četrtfinalu ga zdaj čaka Francoz Gilles Simon. Če bo šlo vse po načrtih, se bo v polfinalu srečal s Špancem Rafaelom Nadalom. Ta je v osmini finala s kar 86-odstotnim servisom s 6:1 in 6:2 izločil Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Da bi se res zgodil polfinalni dvoboj Federer – Nadal, mora v četrtfinalu prvi igralec sveta premagati Čeha Thomasa Berdycha.

To sezono najboljši igralec Novak Djoković pa je za svojo 21. zmago na 21. tekmi te sezone s 6:3 in 6:2 premagal rojaka Viktorja Troickega. Zdaj ga čaka Južnoafričan Kevin Anderson, ki je bil pred tremi leti za Novaka v Miamiju že usoden. "Imel bom priložnost za maščevanje. Treba pa mu je priznati, da na takih podlagah igra zelo dobro. V zadnjem času je premagal nekaj zelo dobrih igralcev. Ima zelo močan servis in igra zelo agresivno," je o Andersonu povedal Djoković.

Če na moškem delu turnirja v Miamiju ni bilo posebnih presenečenj (izjema je Britanec Andy Murray, ki je v krizi, v katero je padel, že posegel po menjavi trenerja), pa to ne velja za ženski del. Nemka z bosanskimi koreninami Andrea Petković je po prvi nosilki Danki Caroline Wozniacki zdaj v četrtfinalu izločila še Srbkinjo Jeleno Janković. 21. nosilka je zmagala z 2:6, 6:2 in 6:4. "Verjamem vase, od nekdaj sem verjela, da lahko premagam tudi najvišje postavljene igralke. Bilo je le vprašanje časa, kdaj mi bo to uspelo. Potrebovala sem nekaj izkušenj in bolj konstantno igro," je razlagala Petkovićeva, ki se je zmage spet poveselila s svojim plesom, ki so ga že poimenovali Petko dance.

Turnir se je v torek končal tudi za drugo srbsko igralko. Ana Ivanović je s 7:6, 3:6 in 7:6 klonila šele po peti zaključni žogici branilke naslova Belgijke Kim Clijsters. Še dlje pa sta igrali Rusinja Marija Šarapova in Romunka Aleksandra Dulgheru. Dekle Saše Vujačića je s 3:6, 7:6 in 7:6 zmagalo šele po treh urah in 28 minutah!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.