Petkovšek drugi v Belgiji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mitja Petkovšek je na tekmi sveotvnega pokala v belgijskem Gentu na bradlji osvojil drugo mesto. Sašo Bertoncelj osmi na konjih z ročajih, Rok Klavora pa osmi na parterju.
Oglej si celoten članek

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je jesenski del sezone svetovnega pokala začel tako, kot je končal spomladanskega - na stopničkah. V nedeljskem finalu na bradlji je z oceno 15,775 v Gentu osvojil drugo mesto. Drugemu slovenskemu adutu za kolajne Sašu Bertonclju pa sestava na konju ni uspela po načrtih, tako da je bil z oceno 13,425 osmi.

Na bradlji je zmagal je Kitajec Wang Guanyin (16,125 točke), slovenski as pa bo imel že čez slabe tri tedne priložnost za revanšo, saj je kitajski zvezdnik prijavljen za nastop na Šalamunovem memorialu. Na stopnički za Petkovškom pa je pristal Grk Vasileios Colakidis (15,725).

V nedeljskih finalih uvodne jesenske tekme sezone je uspešno nastopil tudi Rok Klavora, ki je na parterju v izjemni konkurenci z oceno 14,375 točke zasedel šesto mesto.

Naslednja tekma gimnastičnega svetovnega pokala bo v Sloveniji, saj se bo svetovna smetana zbrala v okviru Šalamunovega memoriala od 23. do 25. septembra v Mariboru. Prireditelji so že potrdili rekordno udeležbo iz 36 držav, saj gre za zadnji večji preizkus pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Tokiu (7. - 16.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.