Petkovšek: Malo se mi je zmešalo

Foto: Žurnal24 Mitja_Petkovsek_Action_030308b - main
Na tekmi svetovnega pokala v gimnastiki se je z drugim mestom izkazal Mitja Petkovšek, ki zatrjuje, da se znova počuti dobro. Četrti z droga Aljaž Pegan je kolajno zapravil z znižanjem izhodišča.
Oglej si celoten članek

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na svetovnem pokalu v Moskvi na bradlji osvojil srebrno kolajno. Večkratni evropski in svetovni prvak je sicer pri seskoku naredil veliko napako, a kljub temu z oceno 15,75 točke pristal na drugem mestu. Zmagal je Francoz Yann Cucherat (16,225). Mitja Petkovšek pa ni bil edini naš predstavnik, ki se je enakovredno kosal s konkurenco.

 
 

Spet se počutim dobro, in ker sem na ogrevanju z lahkoto izvedel tudi toč z obratom, sem današnjo finalno sestavo še otežil za dve desetinki. Prav dobro mi je šlo, vse do seskoka.

Mitja Petkovšek

 
"Joj, po kvalifikacijah sem bil prepričan, da sem pri seskoku naredil napako zato, ker nisem imel več moči, a danes sem videl, da to sploh ni res. Spet se počutim dobro, in ker sem na ogrevanju z lahkoto izvedel tudi toč z obratom, sem današnjo finalno sestavo še otežil za dve desetinki. Prav dobro mi je šlo, vse do seskoka," je uvodoma v pogovoru pojasnil 31-letni telovadec Narodnega doma, ki pri sebi ne najde pravega odgovora na vprašanje, kaj je narobe s seskokom: "Meni se je očitno v glavi malo zmešalo, saj je bila danes ista slika kot včeraj in ni res, da ne bi imel moči. Tudi na treningu je šlo vse kot po maslu. Očitno se mi je res malo zmešalo. A kljub temu je pomembno, da se spet dobro počutim, zato se veselim nove tekme."

Pegan je jezen nase, ker na tekmah vedno naredi kakšno neumnost. © Action images

 
Kot zadnja od četverice slovenskih finalistov sta na drogu nastopila Aljaž Pegan in Alen Dimic . Pegan je svoji sestavi znižal izhodišče in zato kljub dobri izvedbi tekmo z oceno 15,175 končal tik za stopničkami, na četrtem mestu. "Nisem zadovoljen s svojim nastopom, saj sem sestavi preveč znižal izhodišče in tako zapravil kolajno. Res sem slabe volje, ker nisem izpolnil svojih načrtov. Ne vem, zakaj, a zadnje čase na vsaki tekmi v vaji naredim kakšno neumnost. Res bi bil že čas, da mi enkrat uspe vse po načrtih. Upam, da bo zgodba drugačna že na svetovnem pokalu v Barceloni," pa je povedal telovadec Trnovega, ki bo 2. junija praznoval 34. rojstni dan. Dimic pa je padel z orodja pri stegnjenem tkačevu in z oceno 13,550 točke pristal na sedmem mestu. Zmagal je domačin Anatolij Vasilijev (15,7).

 
 

Pomembno je, da sem se spet uvrstil med finaliste, zato sem zadovoljen.

Sašo Bertoncelj

 
Že v dopoldanskih urah je svoj finalni nastop opravil Sašo Bertoncelj , ki je vajo na konju z ročaji dobro izpeljal, a mu sodniki na koncu niso šteli seskoka, tako da je z oceno 13,950 točke tekmo končal na šestem mestu. Zmagal je Britanec Daniel Keatings (15,975). "Vaja resda ni bila super, a mi sodniki dveh prvin niso šteli. Priznam, da sem malo zanihal, a to ni bilo pošteno, saj so tudi preostali finalisti delali podobne napake. A ne bom se pritoževal, s slabšo izvedbo sem sodnikom sam ponudil priložnost, da me 'porežejo'. Pomembno je, da sem se spet uvrstil med finaliste, zato sem zadovoljen," je povedal 23-letni telovadec Narodnega doma.

Že naslednji konec tedna se karavana svetovnega pokala seli v Španijo, kjer bo v Barceloni od 6. do 8. junija nova preizkušnja. Uspešni slovenski moški ekipi se bosta na Pirenejskem polotoku pridružili tudi dve telovadki; ob prvi dami Adeli Šajn , ki ji dobro kaže tudi za nastop na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu, se bo predstavila še Saša Golob .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.