Petkovšek slavil, Bertoncelj tretji

Foto: Žurnal24 Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo
V Glasgowu je bila na sporedu zadnja gimnastična tekma svetovnega pokala. Slovencem sta veselje prinesla Mitja Petkovšek, ki je zmagal, in Sašo Bertoncelj, ki je končal kot tretji.
Oglej si celoten članek

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Glasgowu z oceno 15,450 točke ugnal vso konkurenco. In ne le to - s tem uspehom je Petkovšek obenem osvojil svetovni pokal na bradlji za sezono 2010, čeprav je zaradi poškodbe izpustil celoten spomladanski del sezone.

V svetovnem pokalu namreč štejejo štirje najboljši nastopi, ki jih posamezni telovadec zmore prikazati v eni sezoni, slovenski as pa je jeseni na bradlji nastopal izjemno in v treh nastopih nanizal tri zmage (Osijek, Stuttgart, Glasgow).

Ko sem se med nastopom malo 'sprehajal' po bradlji, sem si za trenutek rekel: 'Dajmo stisnit do konca, da bom vsaj med prvih pet in bom osvojil skupno zmago!' To je bila moja misel v trenutku, ko sem sklopko 'vlekel'. A vse se je razpletlo sanjsko.
Mitja Petkovšek
"Res je bil fantastičen razplet! Vendar ko sem seskočil z orodja, nisem vedel, da bom prejel tako lepo oceno. Mislil sem, da se bom le za las prebil na stopničke, da bo nekje med 15,200 in 15,300 in bom tekmo končal na tretjem mestu," je s širokim nasmehom v dvorani Kelvin razlagal Petkovšek in pojasnil: "Vendar so mi povedali, da je bila tokratna vaja vseeno zelo lepa, razen tiste napake, ko sem vmes malo 'hodil' po bradlji. Meni se to sicer zdi grozno, zdi se mi, da sem naredil povsem 'sesuto' vajo, ki ni več ničemur podobna, a sem videl, da se vseeno izplača narediti lep seskok, pa sem vse prinesel notri. Zavedal sem se, da se v primeru čim lepšega seskoka še vedno lahko prebijem med tri, a prvega mesta se res nisem nadejal."

Foto: Žurnal24 Sa%C5%A1o Bertoncelj Ep 2010 Sašo Bertoncelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala, veliki nagradi Glasgowa, na konju z ročaji z oceno 15,225 točke zasedel tretje mesto in s tem na tretjem mestu končal tudi v skupni razvrstitvi.To je zanj odličen dosežek, a z grenkim priokusom, saj je drugo mesto izgubil zavoljo sodniške napake. Bertonclju so sodniki namreč za desetinko točke prenizko izračunali izhodiščno vrednost sestave (namesto prikazanih 16,300 točke so mu prisodili 16,200), svojo napako so sicer priznali, a mu končne ocene niso spremenili, češ, da so se v slovenskem taboru prepozno pritožili. Z zasluženo desetinko točke več bi namreč Bertoncelj na današnji tekmi v dvorani Kelvin prehitel tudi svetovnega prvaka iz Rotterdama 2010 in skupnega zmagovalca svetovnega pokala Madžara Krisztiana Berkija, ki je za svoj nastop prejel 15,300 točke.

Vendar srebrna kolajna na današnji tekmi - s 15,550 je zmagal svetovni in evropski podprvak domačin Louis Smith - ni vse, česar so 26-letnega Škofjeločana danes opeharili sodniki; če bi bil danes drugi, bi bil drugi tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala za to sezono, tako pa bo sezono končal kot tretji najboljši konjenik na svetu.

Na stopničkah je sezono svetovnega pokala v skupni razvrstitvi sklenila tudi telovadka Teja Belak, ki sicer danes v finalu preskoka ni nastopila - v današnjem finalu je po uspešnem nastopu peto mesto zasedla Tjaša Kysselef -, a se je razplet zadnje tekme končal njej v prid. Današnjo zmago je namreč "pobrala" evropska prvakinja na tem orodju Rusinja Jekaterina Kurbatova, kar je pomenilo, da je Belakova ostala na tretjem mestu skupno.

Za Aljaža Pegana, ki jeseni zaradi poškodbe sicer ni nastopal, pa se današnji finale na drogu ni razpletel po željah. Pred tekmo je bil še namreč prvi na skupni lestvici svetovnega pokala, z današnjo zmago pa ga je tudi v skupni razvrstitvi z vrha izrinil Hrvat Marijo Možnik. "Kaj naj rečem? Res škoda, da se je tako razpletlo, a žal tokrat ni bilo v mojih rokah. Vesel sem, da sem spomladi telovadil tako dobro, da sem vseeno sezono sklenil na drugem mestu," pa je za STA iz Ljubljane sporočil Pegan.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.