Petkovšek v boj za peti evropski naslov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telovadca Mitjo Petkovška na evropskem prvenstvu v Montpellieru na bradlji danes čaka finalni nastop, v katerem bo eden glavnih favoritov za zmago. V kvalifikacijah ga nobenemu od tekmecev ni uspelo premagati, finale pa bo nova tekma. Petkovšek bo edini slovenski finalist EP, potem ko je Sašo Bertoncelj po napaki na konju ostal brez finala.
Oglej si celoten članek

Njegovi tekmeci v današnjem finalu najboljše osmerice bodo domačin Hamilton Sabot, Grk Vasileios Colakidis, branilec naslova iz Berlina Nemec Marcel Nguyen, Slovak Samuel Piasecky, Nemec Sebastian Krimmer, Ukrajinec Oleg Vernjajev in Švicar Nills Haller.

Petkovšek ima v svoji bogati zbirki ob dveh svetovnih naslovih (2007, 2005) in enem srebru s SP (2002) tudi že osem kolajn s prvenstev stare celine, od tega kar štiri zlate (2008, 2007, 2006, 2000), tri srebrne (2009, 2002, 1998) ter eno bronasto (2005). Glede na to, da je zadnjo kolajno osvojil leta 2009 v Milanu, si letos spet želi stopiti na zmagovalni oder.

Na zadnjem prvenstvu lani v Berlinu si je v kvalifikacijah prav tako s prvo oceno rutinirano pritelovadil finalni nastop, kjer pa je nato napadel na vse ali nič in po napaki z osmim mestom ostal brez tako želenega petega evropskega naslova. Tokrat rad poudarja, da ne bo za vsako ceno lovil petega evropskega naslova, ampak bo zadovoljen že s kolajno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.