Petkovšek z odliko v finale Genta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telovadec Mitja Petkovšek je tudi kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v spomladanskem delu sezone v Gentu opravil z odliko, saj ima na bradlji najboljši dosežek med kvalifikanti (15,425 točke) in bo v nedeljskem finalu lovil novo zmago. Slovenija ima v Belgiji še dva finala; Teja Belak bo nastopila na preskoku, Saša Golob pa na parterju.
Oglej si celoten članek

V slovenskem taboru je vnovič blestel Petkovšek, ki je nastopil s sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,200 točke, za lepo prikazano vajo pa so mu izvedbeni sodniki dodelili kar 9,225. Petkovšek se bo v nedeljskem finalu meril z dobrimi "znanci", Nizozemcem Epkejem Zonderlandom (15,275), Slovakom Samuelom Piaseckyjem (15,275), Kitajcem Liu Rongbingom (15,225), Poljakoma Romanom Kuleszo (15,175) in Adamom Kierzkowskim (15,100), Phuoc Hung Phamom iz Vietnama (15,025) ter Belorusom Aleksandrom Carevičem (14,950).

Pozna se, da se je 35-letni Ljubljančan današnje tekme "lotil" povsem sproščeno, saj si je z odličnimi nastopi že po petih tekmah (Cottbus, Doha, Zibo, Osijek, Maribor) zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu za sezono 2012. To sezono je nastopil na štirih od skupno petih tekem svetovnega pokala, od tega je trikrat zmagal, enkrat pa je bil drugi. Že v nedeljo bo imel lepo priložnost, da zbirko zmag še obogati.

Belakova si je finale preskoka, kjer je ta čas vodilna v svetovnem pokalu, po nekaj izvedbenih težavah pritelovadila z osmo oceno kvalifikacij (13,487 točke), olimpijka Golobova pa se je prav tako z osmim dosežkom (13,025) uvrstila v finale na parterju. Blizu finalnega nastopa je bila tudi Adela Šajn, ki je imela na gredi deseti dosežek kvalifikacij (13,675), na parterju pa dvanajstega (12,700), potem ko je proti koncu vaje naredila napako, ki jo je stala uvrstitve med najboljšo osmerico. V kvalifikacijah na gredi je nastopila tudi Golobova, ki je imela z oceno 11,200 po dveh padcih z orodja 36. dosežek.

V današnjih kvalifikacijah se je predstavila tudi Fiona Novak, ki je tekmo na dvovišinski bradlji z oceno 11,650 končala na 23. mestu. Žiga Šilc je na parterju, potem ko je skozi celotno sestavo naredil več izvedbenih napak, prejel 13,350 točke kar je bil 25. dosežek med kvalifikanti, 25. je bil v kvalifikacijah krogov tudi Gregor Saksida (13,225), ki se mu prav tako vaja ni dobro posrečila.

V nedeljo bodo na sporedu vsi finalni nastopi po orodjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.