Peto mesto za Slovenke

Foto: Profimedia nika križnar
Slovenske skakalke so na ekipni tekmi osvojile peto mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenke Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj in Nika Križnar so na ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je bila v japonskem Zau, osvojile peto mesto (743,4 točke). Zmagale so Nemke (838,6) pred Avstrijkami (811,2) in Japonkami (768,3).

Prva ekipna tekma v tej zimi se je odvila s krajšimi prekinitvami zaradi premočnega vetra, ki pa ni povsem preprečil tekmovanja, kot je bilo to prejšnje dni na treningih.

Rogeljeva, ki je za Slovenijo začela nastop, je bila po 83 m (78,7 točke) dolgem skoku peta, Vtičeva pa je nato z 72 m ekipo potisnila na šesto mesto. Bogatajev je po 91,5 m Slovenijo povsem približala Rusiji, zaostanek za petim mestom je bil le sedem desetink točke. Nika Križnar je nato v četrti izmenjavi s 96,5 m dosegla največjo daljavo uvodne serije in Slovenija je bila znova peta.

Foto: Sportklub

Po prvi seriji so vodile Nemke pred Avstrijkami in Japonkami. Tak je bil na koncu razplet tudi po finalni seriji. Bogatajeva (95 m) Križnarjeva (96 m) sta imeli kljub dolgima skokoma prevelik zaostanek za najboljšo četverico. Križnarjeva, tretja posameznica tekme, je tako s sotekmovalkami končala na petem mestu.

V nedeljo bo v Zau še posamična tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.