Petri zmaga in mali kristalni globus!

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Petra Majdič po pričakovanju tokrat ni bila v ospredju. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: EPA Petra Majdič v sprintih še ni rekla zadnje ... (Foto: EPA) Foto: Žurnal24
Petra Majdič je zmagala na zadnjem sprintu sezone v Stockholmu. V finalu klasike je deklasirala konkurenco in osvojila mali kristalni globus v sprinterskem seštevku. Katja Višnar je osvojila šesto mesto.
Oglej si celoten članek

"Ko sem se danes zbudila, sem se po dolgem času počutila zelo, zelo dobro in čutila sem, da bi to lahko bil moj dan," je takoj po zmagi v ciljni areni povedala Brinjčanka, za katero bi to lahko bil zadnji sprint v njeni karieri. Majdičeva se je ob osvojitvi malega kristalnega globusa spomnila tudi na težave, ki jih je imela zaradi poškodbe. "Ni bilo lahko niti zame niti za mojo ekipo in mislim, da sem se po poškodbi vrnila še močnejša." Proga v Stockholmu, kjer je 31-letnica slavila še tretjič v karieri, ji je zelo pri srcu. "To progo imam zelo rada, vsak meter mi je izjemno pri srcu. Hvala vsem, ki ste bili z mano vsa ta leta!"

Čestital tudi Pahor
Preko Facebook profila se je na uspeh Petre Majdič odzval tudi slovenski premier Borut Pahor, ki je zapisal: "Iskrene čestitke gredo danes slovenski smučarski tekačici Petri Majdič za osvojitev malega kristalnega globusa za skupno zmago v seštevku sprinta!"

V finalnem teku je sicer s starta najbolje potegnila Katja Višnar, toda takoj za petami ji je bila Petra Majdič, ki je pospešila na prvem vzponu in tekmice pustila za seboj. Kraljevala je tudi v nadaljevanju teka in si na koncu s časom 2:28,4 pritekla skoraj tri sekunde prednosti pred drugouvrščeno Marit Björgen. Višnarjeva je v drugem delu finalnega teka popolnoma popustila in osvojila končno šesto mesto. Tretja je bila Norvežanka Maiken Falla. Glavni konkurentki za mali kristalni globus Arianna Follis in Kikkan Randall sta izpadli v četrtfinalu oziroma v polfinalu.

Petrina zmaga se je napovedovala že v kvalifikacijah, četrtfinalu in polfinalu, ko je z lahkoto pometla z vsemi tekmicami. Tretja Slovenka v izločilnih bojih Vesna Fabjan pa je za las izpadla v četrtfinalu.

V moški konkurenci zmaga Švedu
V moški konkurenci je sprint v Stockholmu prvič dobil domačin. Zmaga je tokrat pripadla Emilu Jönssonu, drugo mesto je zasedel Petter Northug, tretji pa je bil še en Norvežan Ola Vigen Hattestad.

Sprint v klasiki (Ž), Stockholm:

1. Petra Majdič (SLO) 2:28,4
2. Marit Björgen (NOR) +2,8 s
3. Maiken Caspersen Falla (NOR) +4,0
4. Ida Ingemarsdotter (ŠVE) +4,6
5. Alena Prochazkova (SLK) +5,0
6. Katja Višnar (SLO) ni podatka
...
13. Vesna Fabjan (SLO)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.