Petrov ostaja, nova Djurković in Stinson

Foto: ABA
Foto: ABA
Državni košarkarski prvaki, ekipa novomeške Krke, so dopolnili zasedbo za novo sezono. Trener Nenad Trajković bo lahko računal tudi na Simona Petrova, novinca pa sta Marko Djurković, bivši krilni center Partizana, ki je blestel v srbskih mladih kategorijah, in organizator igre Curtis Stinson.
Oglej si celoten članek

Juretu Balažiču bo na poziciji krilnega centra pomagal 24-letni 205 centimetrov visoki Marko Djurković, ki je kariero začel v beograjskem Partizanu, kjer je igral v vseh mlajših kategorijah, tri sezone pa tudi v članskem moštvu, s katerim je leta 2008 osvojil tudi NLB-ligo. Z reprezentanco Srbije in Črne gore oziroma Srbije je osvojil naslov evropskega prvaka v kadetski, mladinski in mladi reprezentanci. Leta 2007 je osvojil naslov z mlado reprezentanco na prvenstvu v obeh Goricah, skupaj z nekdanjim krkašem Urošem Nikolićem, Milošem Teodosićem, Milenkom Tepićem, Ivanom Paunićem in drugimi. Po Partizanu se je preselil v BiH, kjer je z Igokeo v sezoni 2009/10 igral v finalu tamkajšnjega državnega prvenstva. V lanski sezoni je najprej igral za banjaluški Borac (povprečje 8,4 točke in 2,1 skoka na tekmo), nato pa za slovaško Žilino (povprečje 10,3 točke in 4,4 skoka na tekmo).

Po Balažiču in Smiljanu Paviću so krkaši podaljšali sodelovanje še z enim izkušenim domačim igralcem, s Simonom Petrovom. Petintridesetletni, med novomeško publiko izjemno popularni Simi je osvojil tri od štirih Krkinih naslovov. Marca letos se je težko poškodoval, ko si je v zadnji minute tekme s Partizanom zlomil piščal. S svojo veliko vztrajnostjo in željo po ponovnem igranju se je vrnil na parket že v finalni seriji državnega prvenstva in s tem pokazal, kako se bori za barve svojega kluba.

Novi organizator igre bo v prihodnji sezoni 28-letni 191 centimetrov visoki Newyorčan Curtis Stinson. Študentska leta je preživel na univerzi Iowa State, s katero se je v letu 2006 uvrstil v drugo kolo zaključnega NCAA-turnirja. Leta 2006 se je podal na NBA-draft, na katerem pa ni bil izbran. Od takrat je igral v razvojni ligi NBA, dvakrat pa se je podal tudi v Evropo, kjer je igral za Split (v šestih tekmah v NLB-ligi je imel povprečje 13,7, točke, 4,1 skoka in 3,8 asistence na tekmo) in Kolossos z Rodosa. V zadnjih štirih sezonah je v razvojni ligi igral za moštvo Iowa Energy, s katerim je lani osvojil tudi naslov prvaka lige, Stinson pa je bil s povprečjem 20,1 točke, 5,9 skoka, 9,7 asistence in 1,4 ukradene žoge na tekmo najkoristnejši igralec (MVP) lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:38 16. Avgust 2011.

    Še samo 6 dni nas loči do velikega žrebanja, ko bomo podarili 5x 7 dni navijanja v Litvi! <br />KLIKNI: …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.