Petrova premočna

Foto: Žurnal24 Proti 13. igralki sveta Nadji Petrovi Katarini ni uspelo.
Katarina Srebotnik se ni uspela uvrstiti v tretje kolo turnirja v Linzu. Od nje je bila s 6:4 in 7:6 boljša Rusinja Nadja Petrova. Kljub temu pa Kati lahko zaploskamo za izjemno bojevitost.
Oglej si celoten članek
 

Linz (WTA), 2. kolo

N. Petrova (RUS, 5) : K. Srebotnik (SLO)  6:4, 7:6

Katarina Srebotnik nadaljuje turnir v Linzu. Potem ko je v prvem kolu 21. igralka svetovne lestvice premagala tajsko veteranko Tamarine Tanasugarn s 7:5 in 6:1, jo je v drugem kolu čakala 13. igralka sveta Nadja Petrova. Vseskozi je bila malo boljša od Kate in v prvem nizu slavila s 6:4. Na začetku drugega je imela Srebotnikova lepo priložnost vsaj za zasnovo preobrata, a je možnost za brejk pri vodstvu 1:0 splavala po vodi. Nato je Rusinja povedla s 4:2, Kata pa je še zmogla moč, da se je rešila tik pred koncem, Rusinji odvzela servis in izenačila na 5:5. Vendar je nato žal izgubila svojega in Petrova je bila na pragu zmage s servisom v svojih rokah. Vendar se Slovenka tudi tedaj ni predala. Vnovič je vzela servis nasprotnici iz izsilila podaljšano igro. To je bolje začela Petrova, ki je povedla kar s 5:1. Katarina pa tudi tokrat ni obupala. Rezultat je izenačila na 6:6 in nato uspela povesti za točko. Več ni šlo in napredovanja se je veselila Nadja Petrova.

V sredo je Katarina odigrala dvoboj drugega kola v konkurenci dvojic in s skupaj z Japonsko Ai Sugijamo zlahka zmagala. Njun dvoboj proti Špankama Nurii Llagosteri Vives in Maríi Martínezovi se je razpletel s 6:2 in 6:3. Slovensko-japonski par je dobil pet izmed desetih možnosti za brejk ter si točke iz prvega servisa priboril v kar 71 odstotkih poskusov. Dvoboj je trajal uro in minuto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.