Petrović dobil spomenik tudi v Šibeniku

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaški košarkarski legendi Draženu Petroviću, ki je veliko prezgodaj umrl v prometni nesreči v Nemčiji, so v Zagrebu in v rodnem Šibeniku postavili spomenik.
Oglej si celoten članek

Legendarni in na žalost prehitro pokojni hrvaški košarkar Dražen Petrović je po Zagrebu dobil tudi spomenik v rodnem Šibeniku. Kip, sicer delo kiparja Kažimirja Hraste, prikazuje košarkarja v njegovi prvi fazi kariere, kako sedi na klopi z žogo med nogama.

Petrović je poleg kipa v Šibeniku dobil tudi spominsko sobo in to kar v družinskem stanovanju Petrovićev, ki je točno taka, kot jo je košarkar pustil, preden je umrl v prometni nesreči v Nemčiji. V stanovanju bo tudi prostor z njegovi eksponati in dvorana za projekcije, v kateri se bodo prikazovali posnetki njegovih košarkarskih vragolij.

Na spominskem odprtju Petrovićevega kipa na Baldekinu, kjer je odlični košarkar začel svojo kariero, se je zbralo več tisoč ljudi, med katerimi je bila tudi družina in pa župana Šibenika ter Zagreba Ante Županović in Milan Bandić.

"Dražen je Šibeniku podaril trenutke neizmerne sreče in v srcih navijačev je ostal heroj Baldekina. Športni svet ga je znal ceniti, spomenike so mu postavili po vsem svetu, toda zdaj smo ga končno vrnili na njegov Baldekin, kjer se je vse začelo," je v slavnostnem govoru dejal župan Šibenika Ante Županović, podobno pa sta v svojih govorih razmišljala tudi Draženov brat Aco in mama Biserka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.