Petrušićeva do srebra

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na evropskem prvenstvu v taekwondoju v švicarskem Montreuxu je odlično nastopila Ana Petrušić, ki je osvojila svojo prvo medaljo.
Oglej si celoten članek

V kategoriji do 49 kilogramov je Ana Petrušić premagala tri nasprotnice, tudi vodilno na svetovni lestvici, Francozinjo Yasmino Aziez, le v finalu je morala priznati premoč Srbkinji Tijani Bogdanović. Ta je zmagala s 7:0.

V prvem dvoboju je mlada Ljubljančanka dokazala, da je na prvenstvo bolje pripravljena kot leto starejša Ciprčanka Irene Pasiouli, saj jo je porazila z visoko razliko šestih točk (8:2).

V četrtfinalu je Petrušićeva odlično nadzorovala potek dvoboja, saj je bila dovolj aktivna, da je prva nosilka turnirja, Francozinja Yasmina Aziez, ki je čakala na njeno napako, ni mogla presenetiti. V dodatni rundi je bila sicer Francozinja blizu točki z ročnim udarcem, a je takoj zatem do nje poskusila priti tudi Slovenka. Z nogo je zadela nasprotnico v prsi. Elektronska naprava je zabeležila dovolj močan stik, po katerem je Slovenija na letošnjem EP prišla do prve medalje.

A se mlada slovenska reprezentantka ni ustavila pri bronu. V polfinalu je presenetila še eno veliko ime taekwondoja. Rusinja Aleksandra Ličagina ji je morala priznati premoč po treh rundah. Podobno presenečenje je uspelo tudi Bogdanovićevi, ki je v drugem polfinalu s 4:2 ugnala trikratno in aktualno evropsko prvakinjo iz Hrvaške, Lucijo Zaninović.

Tako sta se za zlato medaljo udarili mladi predstavnici prihajajočega vala evropskega taekwondoja. V njem pa je tokrat slavila tretja nosilka turnirja, ki navkljub šele 18 letom nadaljuje niz vrhunskih rezultatov, ki jih je v članski konkurenci začela s tretjim mestom na lanskem svetovnem prvenstvu in z uvrstitvijo na letošnje olimpijske igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.