Philadelphia prekinila črn niz

Foto: Žurnal24 Hokejisti Philadelphie so "razbili" Toronto.
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na petek odigrali deset tekem. Pomembno zmago je dosegla Philadelphia, ki je na domačem ledu premagala Toronto s 4:1 in se po šestih zaporednih porazih spet veselila zmage.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Florida : Atlanta 5:3
Philadelphia : Toronto 4:1
Montreal : Tampa Bay 5:2
Ottawa Senators : N. Y. Islanders 5:2
Washington : Pittsburgh 3:4 (podaljšek)
Columbus : Nashville 3:4
Edmonton : Anaheim  1:2
Minnesota : Phoenix 3:2
Colorado : Detroit 2:4
Vancouver : Calgary 5:3

Na tekmi v Philadelphii je Joffrey Lupul dosegel kar dva gola, med ključnimi igralci pa je bil vratar Marty Biron , ki je zbral 34 obramb. Edini gol za poražence je dosegel Mats Sundin. V Tampi na Floridi sta za zmago Montreala poskrbela Andrej Markov in Andrej Kašcicin , ki sta v zadnjem delu zadela v razmiku 24 sekund in predčasno odločila zmagovalca. Pri zmagovalcih so bili uspešni še Maxim Lapierre , Guillaume Latendresse in Aleksej Kovalev , pri poražencih pa Vinny Prospal in Jan Hlavač . V Ottawi so bili hokejisti iz New Yorka brez možnosti. Spet je zadel Jason Spezza in vknjižil že 300. točko v svoji karieri NHL, Dany Heatley pa se je dvakrat vpisal med podajalce in samo letos zbral že 50 strelskih točk. Oba gola za New York je dosegel Guerin .

 

 Jason Spezza se je veselil zmage Ottawe in svoje 300. točke. © Action Images

 
Florida se je veselila zmage v Atlanti, Nathan Horton je pri tem dosegel dva gola. Pri poražencih je izstopal Ilja Kovalčuk, ki je dosegel že svoj 30. in 31. letošnji gol. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v končnici, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu, gostje pa so zadeli nebranjeno mrežo. Minnesota je tesno ugnala Phoenix. Pri zmagovalcih ne gre spregledati vratarja Niklasa Backstroma , ki je zbral kar 46 obramb. Dva gola je na tekmi med Detroitom in Coloradom dosegel Valtteri Filppula .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.