Pingvini do prve zaključne žoge

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Pittsburgh Penguins so le še zmago oddaljeni od osvojitve Stanleyjevega pokala.
Oglej si celoten članek

To je bila prva gostujoča zmaga v letošnjem finalu, hkrati pa prva z več kot golom razlike. Pittsburgh je dobil uvodni dve tekmi doma, na 2:1 v zmagah pa so po podaljšku znižali San Jose Sharks. Pittsburgh je bil doslej trikrat prvak lige NHL, nazadnje 2009.

Tako kot na vseh prejšnjih tekmah finala so povedli hokejisti Pittsburgha. Po dobrih sedmih minutah igre je zadel branilec Ian Cole, ki si je izbral pravi trenutek za svoj prvi zadetek v ligi oziroma na 105 tekmah. Na 2:0 je v drugi tretjini z igralcem več povišal Jevgenij Malkin, vse upe 17.500 domačih gledalcev v dvorani Sap Center Arena pa je dve minuti pred koncem pokopal Eric Fehr. Edini zadetek za gostitelje je v osmi minuti zadnjega dela igre dosegel Melker Karlsson.

Pittsburgh je doslej vse tri naslove osvojil v gosteh - 1991 v Minnesoti, 1992 v Chicagu in 2009 v Detroitu, zdaj pa ima priložnost, da pokal dvigne pred domačimi gledalci v Consol Energy Centru.

"Nadaljujemo to, kar znamo. Zavedamo se, za kaj smo tukaj. Ničesar ne bomo spremenili. Igrali bomo enako kot doslej in prepričan sem, da bo nagrada prišla," je po četrti tekmi povedal prvi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby.

Liga NHL, finale, 4. tekma:

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 1:3 /1:3/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.