Pingvini do zmage brez Malkina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pittsburgh Penguins so v gosteh s 5:3 premagali New York Rangers, Tampa Bay Lightning je slavila v Columbusu pri Blue Jackets s 4:0, Toronto Maple Leafs pa v Detroitu pri Red Wings z 1:0.
Oglej si celoten članek

V New Yorku je bil eden junakov Connor Sheary, ki je za zmagovalce prispeval dva zadetka. Shearyja so po poškodbi Jevgenija Malkina, ta bo manjkal od šest do osem tednov, poklicali v nedeljo iz podružnične ekipe Wilkes-Barre/Scranton.

"To je dobra priložnost za veliko igralcev, da dobimo več igralnega časa, ko se poškoduje tako kakovosten igralec. Seveda je to slabo za ekipo, a dobro za mlajše igralce in tiste, ki ne igramo tako veliko," je ameriškim medijem dejal Sheary, ki je zadel za 2:1 in 3:2. Odločilna zadetka sta prispevala Mat Cullen v 12. minuti zadnje tretjine, in Sidney Crosby, ki je v zadnji minuti zadel v prazno mrežo.

Pittsburgh je z 80 točkami na sedmem mestu vzhodne konference, pet točk več imajo Rangers. Toliko jih ima tudi Tampa Bay, ki je zanesljivo zmagala v Columbusu. Ben Bishop je zbral 37 obramb za svoj četrti "shutout" v sezoni in 16. v karieri. Steven Stamkos pa je dal največji delež v napadu z dvema goloma in podajo.

Detroit, ki je na osmem mestu v vzhodnem delu lige, pa je doživel poraz proti najslabši ekipi lige Torontu. Jonathan Bernier je bil previsoka ovira za domače napadalce, obranil je 38 strelov za svoj 12. "shutout" v karieri. Detroit proti Torontu šele drugič v zadnjih 30 letih ni dosegel zadetka. Zato pa je edinega na tekmi dosegel Beljačan Michael Grabner, in sicer ob koncu druge tretjine.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki vodijo v pacifiški skupini in so četrti v zahodnem delu lige, bodo na led znova stopili v noči na torek, ko bodo gostovali pri branilcih naslova Chicago Blackhawks.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 3:5
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 0:4
Detroit Red Wings : Toronto Maple Leafs 0:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.