Pingvini na pragu konferenčnega finala

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pittsburgh Penguins je v noči na četrtek po podaljšku s 3:2 premagala Washington Capitals in zdaj v drugem krogu končnice vodi s 3:1 v medsebojnih zmagah. Morebitno odločilno tekmo bo v noči na nedeljo gostil Washington.
Oglej si celoten članek

Tekmo je v podaljšku odločil Patric Hornqvist. Ta je izkoristil napako branilca Capitals Mikea Weberja, ki je nerodno plošček podal nazaj Hornqvistu, ta pa je vratarja Washingtona Bradena Holtbyja premagal s strelom med nogama.

"Obrnil sem se in pak je bil nenadoma na moji palici. Poskusil sem s strelom in bil uspešen. To je fantastičen občutek, da lahko odločiš temo. Tekma sicer za nas ni bila najboljša, a zmagi se ne gleda v zobe," je po zmagi povedal Hornqvist.

Šved je prvič v karieri dosegel zmagoviti dosežek v končnici v podaljšku, ekipa pa je zdaj ena najbolj vročih v ligi, potem ko je na zadnjih 25 tekmah zmagala kar 21-krat.

Novinec v vratih Pittsburgha Matt Murray je ubranil 34 strelov, njegov nasprotnik v vratih Washingtona Holtby je tekmo končal s 30 obrambami.

Liga NHL, končnica (2. krog):

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2* (1:1, 1:1, 0:0, 0:1)  /3:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.