Pingvini poravnali izid v seriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na torek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali drugo tekmo vzhodnega konferenčnega finala.
Oglej si celoten članek

Hokejist Pittsburgh Penguins Phil Kessel je v konferenčnem finalu Vzhoda lige NHL v noči na torek poskrbel za edini zadetek na tekmi proti Ottawa Senators. Pingvini so zmagali (1:0), ekipi pa sta zdaj v skupnih zmagah poravnani na 1:1.

Kessel je sedem minut pred koncem tekme sprožil močan strel mimo vratarja Ottawe Craiga Andersona in pred 18.600 gledalci v dvorani PGG Paints Arena poskrbel za zmago domačih. Ottawa je z 2:1 zmagala na uvodni tekmi v noči na nedeljo.

Kessel je tokrat končal strelsko sušo treh tekem, v golu Pingvinov pa se izkazal tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je za nedotaknjeno mrežo ubranil 23-krat. Na drugi strani je Anderson ubranil 28 strelov na vrata Ottawe, a je bil pri Kesselovemu poskusu nemočen.

S predstavo domače ekipe je bil zadovoljen tudi trener Pingvinov Mike Sullivan. "Kar mi je všeč pri tej ekipi, je to, da lahko zmagamo na različne načine. Imamo nadarjene igralce, ampak ne rabimo zmagati z izidom 7:6, povsem dovolj je z 1:0, tako kot smo nocoj. Najbolj pomembno je to, da ekipa ne premaga same sebe. Ostati moramo osredotočeni, na ledu pa vzamemo tisto, kar se nam ponudi," je dejal Sullivan.

Navdušen je bil nad Kesselovo predstavo. "Predan je igri, to mi je zelo všeč. Vedno je takšen. Mislim, da vsi naši igralci v njem črpajo navdih. Je čustven, povsem osredotočen, res si vedno želi zmage. Če na ledu začuti, da ni pokrit, da ima priložnost za strel, bo to zaklical soigralcu in bil najverjetneje uspešen. Mislim, da s tem ni čisto nič narobe," je še dejal Sullivan.

A tekma ni bila povsem uspešna za Pingvine, saj sta se že v prvi tretjini poškodovali desni krili ekipe Bryan Rust in Justin Schultz ter morala po trkih v nasprotne igralce predčasno z ledene ploskve. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bosta lahko igralca vrnila na led, tretja tekma bo v noči na četrtek v Ottawi.

NHL, konferenčni finale (Vzhod), 2. tekma:

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)  /1:1/
Kessel 54.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.