Pingvini utrdilli vodstvo na vzhodu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Pittsburgh Penguins so v skrajšani sezoni severnoameriške hokejske lige NHL vpisali še 29 zmago ter se utrdili na vodilnem mestu vzhodne konference. V derbiju večera je po kazenskih strelih padel New York Rangers z 2:1. Pittsburgh ima s 58 točkami enak točkovni izkupiček kot vodilno moštvo Zahoda Chicago Blackhawks.
Oglej si celoten članek

Prvi zadetek na tekmi v Pittsburghu, na kateri sta vratarja opravila odlično delo, je padel šele v 41 minuti tekme, ko je na začetku tretje tretjine gostujočega vratarja Henrika Lundqvista matiral Finec Jussi Jokinen in tako sijajno debitiral v dresu pingvinov, katerim se je aprila pridružil iz Colorada. Rick Nash je izid na 1:1 poravnal v 56 minuti tekmi. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili bolj zbrani domači hokejisti. Znova se je z odlično izvedenim strelom izkazal Jokinen, ko je kot prvi in edini ugnal Lundqvista za zmago pingvinov. "Želel sem narediti dober vtis na moji prvi tekmi s Pittsburghom. Mislim, da mi je več kot uspelo," je bil zadovoljen 30-letni finski reprezentant.

Na ostalih tekmah je Buffalo Sabres s 4:2 ugnal Ottawa Senators, St. Louis Blues je bil s 3:1 boljši od Columbus Blue Jackets, Colorado Avalanche je po podaljšku izgubil z Detroit Red Wings (2:3). Anaheim Ducks je na domačem ledu klonil proti Dallas Stars z 1:3, San Jose Sharks pa je na domačem ledu ugnal Calgary Flames z 2:1. San Jose je sicer na Zahodu za eno točko prehitel Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki ponoči niso igrali in trenutno zasedajo peto mesto na razpredelnici.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 4:2
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 3:1
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:1**
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 2:3*
Anaheim Ducks : Dallas Stars 1:3
San Jose Sharks : Calgary Flames 2:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.