Pintarič se seli k železarjem

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Olimpija je ostala brez vratarja Matije Pintariča. Ta se seli v tretjo švedsko ligo, podpisal je enoletno pogodbo z ekipo Olofström Steelers.
Oglej si celoten članek

Olimpijo, ki še išče generalnega sponzorja za novo sezono, že zapuščajo prvi hokejisti. Potem ko se je finskemu strategu Hannuju Järvenpääju pri Beljaku pridružil napadalec Justin Taylor, je ljubljansko barko zapustil tudi vratar Matija Pintarič.

Ta bo kariero vsaj eno sezono nadaljeval v švedski tretji ligi. "Gre za vratarja, v katerega verjamemo. Ogledali smo si nekaj njegovih tekem in bili zadovoljni z videnim. Je nadarjen, v prihodnosti lahko postane res dober vratar. Vratarji v južni Evropi niso tako dobro trenirani kot na Švedskem, tu lahko naredi še korak naprej," je o prestopu 22-letnega čuvaja mreže dejal športni direktor moštva Olofström Steelers Simon Skoog.

"Tako je. Podpisal sem za železarje," pa je dejal Pintarič in dodal: "Predvsem so mi ponudili, da bom prvi vratar ekipe. Veliko bo seveda odvisno od mojih predstav, a načeloma na Švedsko odhajam kot prvi vratar ekipe. To je zame zelo pomembno. Želim si braniti na čim več tekmah. Za mano je sezona, kjer nisem branil veliko, napreduješ pa lahko le s tekmami."

Ni imel golmanskih trenerjev

Zdaj že nekdanji zmaj se strinja, da se na Švedskem verjetno bolje dela z vratarji: "Če pogledam za nazaj, v svoji karieri nisem imel golmanskih trenerjev. Z mano se skozi kariero ni načrtno delalo. Na Švedskem je to ustaljena praksa. Vsaka ekipa ima trenerja za vratarje. Tako je tudi pri Olofströmu."

In kakšni so cilji nove ekipe? "Gre za zelo nadarjeno moštvo z visokimi ambicijami. Glavni cilj je preboj v drugo švedsko ligo, morda kasneje tudi v prvo," pravi Pintarič, ki se za odhod iz Olimpije ni odločil zaradi negotove finančne situacije kluba: "Ne, ne, s tem se nisem obremenjeval. Denar ni vplival na mojo odločitev. Zanimal me je le igralni čas."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.