Pipan: Doma je najlepše

Foto: Žurnal24 Aleš Pipan je v ponedeljek podpisal pogodbo o vodenju Zlatoroga iz Laškega.
Aleš Pipan bo v naslednji sezoni trener Zlatoroga iz Laškega. "Po poldrugem letu na Poljskem sem spoznal, da je doma najlepše in tudi zato vrnitev v Laško," je povedal Pipan.
Oglej si celoten članek
 
 

Lepo je srečati znane obraze, predvsem pa sem vesel, da je v klubu prisotna želja po vrnitvi na položaje, ki jih je Pivovarna Laško pred časom trdno zasedala.

Aleš Pipan

 
Slovenski košarkarski selektor Aleš Pipan bo v naslednji sezoni na klubski sceni spet vodil slovenski klub, Zlatorog iz Laškega. Iz vodstva kluba so sporočili, da so s Pipanom, ki je nazadnje vodil poljski Anwil Wloclavek, sklenili sodelovanje do leta 2011 z možnostjo predčasne prekinitve. Pipan se je po triletni prekinitvi in prvi mednarodni izkušnji vrnil v dvorano Tri lilije. "Po poldrugem letu na Poljskem sem spoznal, da je doma najlepše in tudi zato vrnitev v Laško. Lepo je srečati znane obraze, predvsem pa sem vesel, da je v klubu prisotna želja po vrnitvi na položaje, ki jih je Pivovarna Laško pred časom trdno zasedala. Znanja, volje in ambicij nam ne manjka in v naslednji sezoni bomo vrh napadali iz ozadja, kar je po svoje še bolje. Sestavili bomo moštvo, ki bo igralo lepo košarko, skupaj z odmevnim rezultatom pa tudi moramo vrniti gledalce v Tri lilije," je po podpisu triletne pogodbe dejal 49-letni Pipan. Za zdaj še ni znano, koga si bo izbral za pomočnika, napovedal je, da bo ekipa v državnem prvenstvu konkurenčna, reprezentančne priprave pa klubskega ritma ne bodo motile, saj se bo v Treh lilijah pravo delo začelo šele avgusta. "Igralski kader bo močno spremenjen. Skupaj s sodelavci, ki jih še nisem izbral, bomo preverili tudi igralce z veljavnimi pogodbami, saj moramo temeljito pretehtati, če se vanje splača vlagati. Ekipa bo v državnem prvenstvu v vsakem primeru konkurenčna."

 

Slobodan Subotić

Vodstvo hrvaškega kluba Split C. O. in nekdanji selektor naše reprezentance Slobodan Subotić sta podpisala novo dvoletno pogodbo. "Piksi" bo tako še naprej vodil moštvo iz dalmatinske prestolnice.

Z novo-staro trenersko okrepitvijo, Pipan je na tem delovnem mestu v Laškem delal med leti 1996 in 2000 ter 2003 in 2005, je bil zadovoljen tudi predsednik upravnega odbora kluba Milko Škoberne: "Dogovorili smo se za sodelovanje do leta 2011, pri čemer je tudi vključena možnost predčasne prekinitve pogodbe. Aleš Pipan je najuspešnejši trener v skoraj 40-letni zgodovini kluba in vsi upamo, da se bo v svojem tretjem mandatu v Laškem vsaj približal dosežkom iz obdobij, ko smo se z njim uvrstili v evroligo in nato še osvojili pokalno lovoriko."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.