Piqué največ zamuja, Messi vedno točen

Foto: EPA
Foto: EPA
Branilec Barcelone Gerard Piqué je zaradi zamujanja na treninge in tekme španskega prvaka v klubsko blagajno prispeval že 6200 evrov. Lionel Messi niti centa.
Oglej si celoten članek

Barcelona uživa status najboljšega nogometnega kolektiva na svetu, kar je v veliki meri posledica strogega režima, ki ga je v katalonski prestolnici začrtal Pep Guardiola, danes pa ga uveljavlja aktualni trener Luis Enrique.

Španski nogometni strateg nogometašem ne dopušča veliko manevrskega prostora, kar zadeva njihovo točnost. Delegat Barcelone Carles Naval je v nedavnem intervjuju za Sport razkril, da morajo igralci plačati 200 evrov, če zamudijo na trening, oziroma dvakrat toliko, če prepozno pridejo na tekmo. 
Foto: Twitter/Sport barcelona Španski dnevnik Sport je pridobil seznam najpogostejših kršiteljev, ki razkriva, da ima z zamujanjem največ težav Gerard Piqué.

Španski reprezentant je v letošnji sezoni moral plačati 6200 evrov kazni, kar je 5000 evrov več od drugouvrščenega Neymarja (1200 evrov). Poleg omenjenih nogometašev sta si zamudo privoščila še Adriano (1000 evrov) in Arda Turan (600 evrov). 

Andres Iniesta, Javier Mascherano, Sergio Busquets, Dani Alves, Lionel Messi in Luis Suárez niso plačali niti centa. Sport poroča, da morajo nogometaši na prizorišče prispeti eno uro pred začetkom treninga, Enrique pa naj bi bil tako nepopustljiv, da jih kaznuje tudi v primeru, da zamudijo le kakšno minuto ali dve.

Kazen se v primeru, da nogometaš ponovi svojo kršitev podvoji za trening, za tekme pa mora igralec odšteti kar štirikratno vsoto.

Messi in Iniesta v letošnji sezoni nikoli nista zamudila na trening, kar sovpada z zapisom v avtobiografiji Zlatana Ibrahimovića. ''Garderoba je bila preveč tiha. Messi, Xavi in Iniesta so vedno ubogali brez ugovarjanja. Bili so kot šolarčki,'' je zapisal švedski napadalec.

Barçi se stroga disciplina nedvomno obrestuje. Branilci naslova so si praktično že zagotovili novo ligaško zvezdico, še vedno pa so v igri za zmago v Ligi prvakov in španskem pokalu, kjer se bodo v finalu pomerili s Sevillo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.