Pirova zmaga za evropsko slovo Kopra

Foto: Žurnal24
Na povratni tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov je Koper v novogoriškem Športnem parku s 3:0 premagal zagrebški Dinamo. Pirova zmaga Kopra pa je tesno napredovanje prinesla Hrvatom.
Oglej si celoten članek

Koper je že v 11. minuti v vodstvo popeljal Enes Handanagić, ki je po prekinitvi iz kota z glavo žogo poslal v mrežo. Prav ob koncu prvega polčasa se je v 100-odstotni priložnosti znašel Danijel Marčeta, ki pa mu je strel ubranil hrvaški vratar Tomislav Butina.

V drugem polčasu je Koper ponovil zgodbo iz prvega in v deveti minuti nadaljevanja je znova po kotu zadel Ivan Guberac. Primorci so 12 minut do konca rednega dela prišli do vodstva s 3:0, potem ko je iz 11-metrovke zadel Mitja Brulc. 11-metrovko je priboril Enej Jelenič, ki ga je, potem ko je ta sam tekel proti zagrebškim vratom, podrl Igor Biščan. Zadnjih deset minut so varovanci Nedžada Okčića igrali z igralcem več, saj si je za omenjeno posredovanje rdeči karton prislužil Biščan, toda ofenzivo Kopra so samozavestni zagrebški nogometaši, ki so v Novo Gorico prišli brez prvega trenerja moštva Velimirja Zajca, ki je raje kot v Slovenijo odšel v Albanijo na ogled tekme med Šerifom in Dinamom iz Tirane, prestali in si priigrali udeležbo v tretjem kolu kvalifikacij LP.

 

Povratna tekma 2. kola kvalifikacij za Ligo prvakov, ob 20.15:

Luka Koper : Dinamo Zagreb 3:0 (1:0) /1:5/
Handanagić (11), Guberac (54), Brulc (79/11-m)

/izid prve tekme v Zagrebu/

v odebeljeni pisavi je moštvo, ki je napredovalo v 3. kolo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.