Plačan bo precej bolje kot Cristiano Ronaldo

Foto: Epa
Foto: Epa
Norveški zvezdnik bo letos poleti podpisal donosno pogodbo.
Oglej si celoten članek

Erling Braut Håland bo v letošnjem poletnem prestopnem roku skoraj zagotovo zapustil vrste dortmundske Borussie. Odkupna klavzula v njegovi pogodbi se po koncu sezone namreč znižala na 75 milijonov evrov, kar je zelo ugodna cena za najbogatejše evropske klube.

Če bodo njegovi bodoči delodajalci prihranili z odškodnino, pa bodo morali pošteno seči v žep za Norvežanovo plačo. Manchester City, najbrž najbolj verjetna destinacija 21-letnega Skandinavca, mu je pripravljen ponuditi 600.000 evrov na teden, poroča Daily Mail. 

S tem bi mladi napadalec postal daleč najbolje plačan nogometaš v angleški Premier League. Zdaj sta na vrhu seznama zaslužkarjev Portugalec Cristiano Ronaldo in Belgijec Kevin de Bruyne, na teden dobita dobrih 460.000 evrov, navaja Daily Mail.

Foto: Epa Erling Braut Håland Haaland

Håland, nekdanji član Bryneja, Moldeja in RB Salzburga, ima posebno vez z Man Cityjem. Za ta klub je, še pred prihodom bogatih arabskih lastnikov, igral njegov oče Alf-Inge Håland.

Erling Braut Håland je za Borussio podpisal leta 2020 in za nemški klub zabil 56 golov, čeprav je odigral le 58 srečanj. Za člansko reprezentanco Norveške je na petnajstih tekmah zabil 12 golov.

Kekov seznam Kek vpoklical tudi dva novinca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:32 18. Marec 2022.

    Ronaldo 510.000 funtov na teden, de Bruyne 400.000 funtov...to pa ni isto

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.