Plameni že v končnici, blizu tudi Vancouver in Columbus

Foto: Profimedia Calgary Flames.
Foto: Profimedia Calgary Flames.
V najmočnejši hokejski ligi na svetu se bliža konec rednega dela.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Calgaryja so se že uvrstili v končnico severnoameriške hokejske lige NHL. Na četrti tekmi kvalifikacij zahodne konference v Edmontonu so še tretjič premagali Winnipeg, tokrat s 4:0.

Calgary je prvič v seriji proti Winnipegu prvi povedel, strelec gola je bil Dillon Dube. Že v prvi tretjini je Sam Bennett izid povišal na 2:0, nato pa ni bilo golov vse do končnice, v kateri sta Sean Monahan in Rasmus Andersson potrdila zmago in napredovanje s streloma v prazen gol. 

V dvoboju med Vancouvrom in Minnesoto prvi vodi z 2:1 v zmagah, potem ko je tretjo tekmo dobil s 3:0. Brock Boeser, Antoine Roussel in Elias Pettersson so z zadetki priborili uspeh Vancouvru, s katero je še zmago oddaljen od napredovanja. Četrto tekmo z Minnesoto bodo odigrali v petek.

NHL Prvi hat-trick ruskega čudežnega dečka

Na vzhodu z 2:1 vodi tudi Columbus, ki se za končnico meri z gostiteljem končnice Torontom. Tretjo tekmo je zmagal po podaljšku s 4:3, čeprav so domači že vodili s 3:0. Junak dvoboja je bil Pierre-Luc Dubois, ki je k zmagi prispeval tri gole, med drugim tudi odločilnega, 96 sekund pred koncem podaljška.

Na tekmah za razvrstitev nosilcev v play offu je v Vegas s 6:4 premagal branilca naslova St. Louis, čeprav je pred zadnjo tretjino zaostajal. Za status prvega nosilca v zahodni konferenci se bo v soboto pomeril s Coloradom.

V vzhodni konferenci bosta za najboljši izhodiščni položaj merila Philadelphia in Tampa, letalci iz Philadelphie so namreč premagali še Washington, in sicer z izidom 3:1.

NHL, izidi:

Kvalifikacije za končnico:
Zahod (Edmonton):
Minnesota Wild - Vancouver Canucks           0:3
(Vancouver vodi v zmagah z 2:1)

Winnipeg Jets - Calgary Flames               0:4
(Calgary je zmagal s 3:1)

Razvrstitev za končnico:
Zahod (Edmonton):
Philadelphia Flyers - Washington Capitals    3:1
St. Louis Blues - Vegas Golden Knights       4:6
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs  4:3 (podaljšek)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.