Platini brez nasprotnika: do 2015!

Foto: Žurnal24 Michel Platini je pri Uefi trdno v sedlu. (Foto: Reuters)
Iz Evropske nogometne zveze (Uefe) so v četrtek sporočili, da sedanji predsednik organizacije Michel Platini za naslednje volitve nima protikandidata. Novega (starega) predsednika bodo izbrali 22. marca.
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) bo, kot kaže, vse do leta 2015 ostal sedanji prvi mož organizacije Michel Platini. Iz Uefe so namreč v četrtek sporočili, da na volitvah, ki bodo 22. marca na kongresu v Parizu, Platini ne bo imel protikandidata.

"Samo en kandidat je bil oznanjen: sedanji predsednik Uefe Michel Platini se bo potegoval za drugi štiriletni mandat od leta 2011 do 2015," so zapisali pri Uefi. Nekdanji izvrstni nogometaš Nancyja, Saint-Etienna in Juventusa je leta 2007 nasledil Šveda Lenarta Johanssona in se hitro usidral v srca nogometnih privržencev, še posebej tistih iz manjših držav. Platini je z reformo Lige prvakov poskrbel, da v skupinskem delu sodeluje mnogo več ekip, ki v prejšnjem sistemu praktično niso imele možnosti. Kljub očitnemu padcu kakovosti tekmovanja je bila njegova poteza sprejeta z odobravanjem.

Platini se je podal tudi v reševanje težkega finančnega položaja, ki že nekaj časa pesti evropski nogomet, prihajajoči finančni fair play pa bo onemogočil zadolževanje klubov, kar je v zadnjih letih postala stalnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.