Platini ne bo več nogometni funkcionar

Foto: Epa
Foto: Epa
Michel Platini bi po oprostilni sodbi rad nadaljeval z delom v nogometu, vendar ne v institucijah, ki so uničile njegov javni ugled.
Oglej si celoten članek

Michel Platini, nekdanji predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), ki jo zdaj vodi Slovenec Aleksander Čeferin, se po oprostilni sodbi na švicarskem sodišču ne želi vrniti v nogomet kot funkcionar. To je 67-letnik izjavil v intervjuju, ki ga je v petek zvečer predvajala francoska televizija LCI.

Švicarsko sodišče v Bellinzoni je Platinija ter tudi nekdanjega prvega moža Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppa Blatterja 8. julija oprostilo obtožb v sojenju zaradi suma goljufivega denarnega nakazila.

Blatter in Platini sta bila obtožena nepoštenih poslovnih praks, zlorabe položaja in ponarejanja listin.

Konec sage Takšen je epilog sojenja Blatterju in Platiniju

Sodili so jima zaradi spornega plačila dveh milijonov švicarskih frankov leta 2011 (danes okoli 2,03 milijona evrov). Blatter je znesek iz blagajne Fife nakazal Platiniju za svetovalne storitve.

Foto: Epa Michel Platini "Po 50 letih medijskega pompa želim živeti v miru," je v intervjuju dejal Platini. "Mislim, da si jaz in moja družina zaslužimo medijski premor."

Zato ne želi, kot je dejal, še naprej delovati v nogometu; ne pri Fifi ne Uefi ne francoski zvezi ali sindikatu igralcev Fifpro. "To je odločitev, ki sem jo sprejel že zdavnaj. A to sem hotel povedati z dvignjeno glavo, ne kot obtoženec."

Platini ne želi, da bi ta njegov korak razumeli kot popoln odhod iz nogometa. "Nisem napovedal svoje upokojitve. Vendar se ne bom vrnil v institucije, ki so me zlomile. Če bo kaj pozitivnega za igralce ali svet nogometa, bom zagotovo tam," je dejal nekdanji zvezdnik galskih petelinov, s katerimi je leta 1984 osvojil evropski naslov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.