Platini o kamerah: "Potrebujemo jih samo na 40 let!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Vedno znova ista zgodba. Ko se že zdi, da je tehnologija v nogometu le še korak stran, ji vodilni možje svetovnega nogometa obrnejo hrbet. Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je na sestanku v Benetkah dejal, da je pomoč kamer potrebna samo "vsakih 40 let".
Oglej si celoten članek

Gol Franka Lamparda za Anglijo na lanskoletnem svetovnem prvenstvu, zadetek Luisa Garcíe za Liverpool proti Chelseaju leta 2005, ne nazadnje tudi gol Darka Milaniča za Slovenijo proti Italiji leta 1994 ... To je samo nekaj zadetkov, ki niso (ali so) bili priznani v zadnjih 20 letih, nad katerimi še vedno visi senca dvoma. Po tem, ko je Mednarnodna nogometna zveza (Fifa) začela izvajati načrte za začetek uporabe elektronskih pomagal pri presojanju, če je žoga prečkala golovo črto, je predsednik Uefe Michel Platini na četrtkovem sestanku v Benetkah večkrat poudaril, da je bolj naklonjen dvema dodatnima sodnikoma ob obeh golih, kar je trenutna praksa na evropskih tekmah.

"Drago je imeti dodatne sodnike, mogoče je tehnologija cenejša," je dejal Platini. "Kako pogosto se zgodi, da obstaja velik dvom, če je žoga prečkala črto? Morda enkrat na vsakih 40 let. Bojim se, da če začneš s tehnologijo, ki se uporabi enkrat na 40 let, potem to lahko pripelje do uporabe tehnologije tudi za druge reči, in bojim se, da bi to morda lahko pripeljalo do videosojenja. Mislim, da tehnologija ni dobra za nogomet."

Glavna tema sestanka je bil sicer prihajajoči Euro 2012. V državah gostiteljicah Ukrajini in Poljski je pol leta pred začetkom turnirja, kot kaže, vse rožnato, a priprave na veliki dogodek so bile vse prej kot lahke, Uefa pa je Ukrajini med drugim celo zagrozila, da ji bo odvzela naslov gostiteljice.

"Če ste videli ti državi pred nekaj leti in jih pogledate zdaj, potem mislim, da lahko rečemo, da so bile narejene senzacionalne stvari," je povedal Platini. "Imeli smo težave, seveda, ampak vlade so popravile reči, tako da me ne skrbi. V ti državi so vložili milijarde in milijarde, dobili pa bodo zapuščino, ki bo trajala desetletja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.