Plaz pokopal Pingvine

Foto: Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali šest tekem.
Oglej si celoten članek

Pittsburgh Penguins, dvakratni zaporedni branilci naslova, so v domači dvorani doživeli poraz. Gostujoči Colorado Avalanche so namreč zmagali z 2:1, odločilni zadetek je v zadnji tretjini dosegel branilec Mark Barberio. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Jonathan Bernier, ki je zaustavil kar 39 strelov.

Končni izid je z golom v prazno mrežo postavil Blake Comeau, ki je zadel proti svoji nekdanji ekipi. Edini gol za gostitelje je v zadnji minuti tekme dosegel Phil Kessel.

Anže Kopitar bo s svojo ekipo Los Angeles Kings na led spet stopil danes ponoči, ko bo gostoval pri New Jersey Devils.

New York Islanders so v domači dvorani s 3:1 premagali Washington Capitals in po treh zaporednih porazih spet okusili slast zmage. Najbolj zaslužen za domače slavje je bil vratar Jaroslav Halak, ki je prikazal eno najboljših iger to sezono. Skupno je zbral 31 obramb. "Enostavno sem se na ledu počutil dobro. Seveda bi bilo še lepše, če bi mi uspelo zakleniti svoja vrata, a zmaga je le zmaga. Danes smo vsi uživali na ledu in vsak je prispeval svoj košček k zmagi," je po tekmi dejal Halak. Med strelce za Otočane, ki so s 3:0 povedli že v drugi tretjini, so se vpisali Brock Nelson, Andrew Ladd in John Tavares, z zmago pa so končali zmagoviti niz Prestolnikov, ki so pred tem slavili štirikrat zapored.

Neustavljiv Kopitar že tretji strelec lige NHL

Tekmo med New York Rangers in Dallas Stars so v Madison Square Gardnu odločili šele kazenski streli; z 2:1 so zmagali gosti, ko je bil uspešen Jason Spezza.

V ameriški avtomobilski prestolnici so domači Detroit Red Wings po podaljšku z 1:2 klonili proti Florida Panthers, za katere je odločilni zadetek dosegel branilec Mike Matheson, ki je zadel sploh prvič v sezoni.

Winnipeg Jets so doma kar s 5:1 odpravili Vancouver Canucks, v Kaliforniji pa so bili Anaheim Ducks s 3:2 boljši od Carolina Hurricanes.

NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 1:2
New York Islanders - Washington Capitals 3:1
New York Rangers - Dallas Stars 1:2**
Detroit Red Wings - Florida Panthers 1:2*
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 5:1
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 3:2

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.