Pliškova po maratonskem dvoboju izločila Sereno

Foto: Epa karolina pliškova
Znani sta prvi dve polfinalistki uvodnega grand slama za OP Avstralije v Melbournu.
Oglej si celoten članek

Japonka Naomi Osaka in Čehinja Karolina Pliškova sta polfinalistki teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Četrta nosilka Osaka je v četrtfinalu s 6:4 in 6:1 gladko ugnala Ukrajinko Jelino Svitolino, sedma nosilka Pliškova pa je po maratonskem dvoboju s 6:4, 4:8 in 7:5 premagala zmagovalko 23 grand slamov, Američanko Sereno Williams.

Williamsova je tako zapravila prvo priložnost, da bi osvojila tako želeni 24. naslov na turnirjih velike četverice. Sedemintridesetletna ameriška zvezdnica je v prvem nizu delovala nekoliko počasno, v drugem pa je postavila stvari na svoje mesto in povsem dominirala na igrišču ter prišla do vodstva s 5:1.

A dvoboj je imel še en preobrat; v zadnjem nizu je imela Williamsova med dvobojem z zadnjo finalistko OP ZDA težave s fizično pripravo in z levim stopalom, kar je Pliškova izkoristila.

Več sledi...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.