Pljučnica lahko Rodićevi vzame SP

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zaradi pljučnice Snežana Rodić še naprej ne more trenirati in tako je njen nastop na bližnjem SP vprašljiv. Kljub izpolnjeni normi v Korejo ne sme novopečeni Slovenec Brent LaRue.
Oglej si celoten članek

Teden dni pred zadnjim rokom za izpolnitev norme za nastop na letošnjem SP v atletiki (konec avgusta v Južni Koreji) je normo izpolnilo 11 slovenskih atletov: Primož Kozmus (met kladiva), Marina Tomič (100 m ovire), Snežana Rodič (troskok), Marija Šestak (troskok), Tina Šutej (palica), Martina Ratej (kopje), Boštjan Buč (3.000 m zapreke), Rožle Prezelj (višina), Matija Krajnc (kopje), Primož Kobe (maraton) in Anton Kosmač (maraton). Normo je sicer izpolnil tudi novopečeni Slovenec Brent LaRue (400 m, 400 m ovire), a po pravilih IAAF lahko za svojo novo državo nastopa šele leto po pridobitvi državljanstva.


Zaradi povsem drugačnega razloga pa se nastop v Daeguju izmika Snežani Rodić. Zaradi pljučnice je 5. avgusta že odpovedala nastop v troskoku na odprtem atletskem prvenstvu v Kopru. Po pregledu pri zdravniku ter po posvetu s slovenskim reprezentančnim zdravnikom Juretom Šorlijem in njenim trenerjem Srdjanom Djordjevićem še ni sprejela dokončne odločitve, če bo nastopila na največji tekmi leta, saj zaradi bolezni še ne more trenirati. Rodičeva je 11. junija v Celju na slovenskem pokalu preskočila 14,23 metra ter je s tem izidom 40. na svetu v sezoni. Četrta je bila na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu, kjer je 5. marca dosegla osebni rekord (14,35 metra). Rodičeva je bila na zadnjih treh velikih tekmovanjih najboljša slovenska atletinja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.