Po 127 letih spremenili olimpijski slogan

Foto: Epa
Foto: Epa
Predlog je bil sprejet s soglasjem vseh članic Mednarodnega olimpijskega komiteja.
Oglej si celoten članek

Olimpijski slogan bo poslej Citius, Altius, Fortius - Communiter, kar iz latinščine prevedeno pomeni hitreje, višje, močneje - skupaj, je potrdila olimpijska družina dan pred začetkom prvih tekmovanj na olimpijskih igrah v Tokiu, ki so bile zaradi pandemije covida-19 z lanskega prestavljene na letošnje leto.

Video Tako se izgovori "Luka" z japonskim naglasom

Prvim trem besedam, ki so bile olimpijski slogan od rojstva modernih olimpijskih iger leta 1894, je uvedbo četrte besede napovedal že lani po izbruhu pandemije predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach.

MOK je prvotni slogan uveljavil na predlog svojega ustanovitelja Pierra de Coubertina, sedaj pa so se članice soglasno odločile, da osnovno olimpijsko geslo podaljšajo.

"Vsi smo videli, da sodelovanje prinaša hitrejše in boljše rešitve, kot če to počnemo vsak zase," je pred glasovanjem dejal Bach.

Tokio 2020 Število okužb v olimpijski vasi raste

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.