Po 14. igralcu sveta izločil še številko 36

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Aljaž Bedene se je uvrstil v polfinale turnirja v indijskem Chennaiju. Po drugem nosilcu je izločil še petopostavljenega igralca turnirja.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene še naprej navdušuje na turnirju ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 403.495 dolarjev. Bedene, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, je v četrtfinalu po slabih dveh urah izločil petega nosilca, Španca Guillerma Garcia-Lopeza, z 2:6, 6:3 in 6:2.

Bedene, ki je v zadnjem nizu povsem prevladoval in hitro prišel do dveh "breakov", je proti Špancu v drugem medsebojnem dvoboju še drugič zmagal. Prvič ga je ugnal v 1/16 finala turnirja na Dunaju leta 2012. Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo v polfinale ponovil uspeh iz leta 2013, ko je bil prav na tem turnirju tudi med najboljšo četverico.

Bedene, trenutno 156. na lestvici ATP, je letos v prvem krogu izločil Slovaka Lukaša Lacka, v drugem pa drugega nosilca, Španca Feliciana Lopeza. V polfinalu ga čaka še en Španec, in sicer tretjepostavljeni Roberto Bautista Agut, ki je v četrtfinalu premagal šestega nosilca, Tajvanca Yen-Hsun Luja.

Chennai, ATP (403.495 USD), četrtfinale:

Aljaž Bedene (Slo) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa/5) 2:6, 6:3, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.