Po 40 letih odstopil zaradi Guardiole

Foto: EPA
Foto: EPA
Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt je po skoraj 40 letih odstopil kot vodja zdravniške službe Bayerna iz Münchna, potem ko ga je Pep Guardiola posredno obtožil za poraz proti Portu.
Oglej si celoten članek

Bayern München je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov nepričakovano izgubil proti Portu (1:3), španski strateg pa je odgovornost za poraz pripisal fizični (ne)pripravljenosti svojih varovancev.

Posredne obtožbe so razjezile zdravniško službo na čelu s Hansom-Wilhelom Müller-Wohlfahrtom, ki je odstopil po 38 letih službovanja. Legendarnemu zdravniku, ki je med drugim skrbel za Usaina Bolta in Borisa Beckerja, so sledili sin Kilian, Peter Ueblaker in Lutz Hansel.
Foto: EPA pep guardiola ''Po tekmi Lige prvakov med Bayernom in Portom je bila zdravniški službi pripisana nerazumljiva krivda za poraz. Naše zaupanje je prelomljeno,'' je v izjavi sporočil 72-letni zdravnik, sicer vodilni strokovnjak na svojem področju, ki je za nogometaše Bayerna skrbel od leta 1977.

Pep Guardiola je imel proti Portu na voljo le 14 nogometašev, po tekmi pa je namignil, da je bil to tudi glavni razlog za poraz. Španski strateg in Müller-Wohlfahrt naj bi se na nasprotnih bregovih znašla že v preteklosti, in sicer zaradi zdravstvenega stanja vezista Thiaga Alcantare.

Guardiola v sredo ni mogel računati na Medhija Benatio, Francka Ribéryja, Arjena Robbna, Javija Martineza in Davida Alabo, z dolgotrajnimi poškodbami pa sta se v zadnjih mesecih soočala tudi Holger Badstuber in Bastian Schweinsteiger.

Po spletu je pred časom zaokrožil posnetek, kako Guardiola na tekmi z Bayerjem iz Leverkusna po poškodbi Benatie sarkastično zaploska svoji klopi, domnevno prav zdravniški službi.

Müller-Wohlfahrt je tudi glavni zdravnik nemške nogometne reprezentance, kljub odhodu iz Bayerna pa naj bi še naprej sodeloval s selektorjem Joachimom Löwom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:00 17. April 2015.

    Guardilola dela samo sranje pri Bayernu in ga bo čisto uničil

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.