Po 5-urni teniški lepotici izpad enega glavnih favoritov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Schwartzman se je po pravem teniškem maratonu prebil v polfinale Roland Garrosa.
Oglej si celoten članek

Diego Schwartzman je prvi polfinalist v konkurenci posameznikov na odprtem teniškem prvenstvu Francije, zadnjem turnirju za grand slam v letošnji sezoni. Argentinec je za preboj med najboljše štiri Roland Garrosa po petih urah in 10 minutah z izidom 3:2 v nizih premagal višje postavljenega Avstrijca Dominica Thiema.

Foto: Profimedia Diego Scwartzman

To je bil dvoboj tretjega in 12. nosilca, v katerem je na koncu na peščenem igrišču, bil boljši slabše postavljeni igralec. Udeleženca polfinala je sicer dal šele peti niz, v katerem je bil boljši argentinski igralec, ki se je prvič na turnirjih velike četverice uvrstil v polfinale.

V izenačenem dvoboju je ugnal zmagovalca letošnjega odprtega prvenstva ZDA z izidom 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5) in 6:2. Vsak od prvih štirih nizov je trajal več kot eno uro, trije nizi pa so se končali šele po podaljšani igri.

Argentinec se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz četrtfinalnega dvoboja med kraljem peska, Špancem Rafaelom Nadalom, in 19-letnim Italijanom Jannikom Sinnerjem.

Današnji torek v Parizu je bil povsem v znamenju gavčev. Pred Schwartzmanom se je v polfinale v konkurenci posameznic uvrstila njegova rojakinja Nadia Podoroska, po starih starših ukrajinskega rodu, ki je sicer v primerjavi z moškim četrtfinalom svoje delo opravila ekspresno, v eni uri 20 minut je v dveh nizih s 6:2 in 6:4 izločila tretjo nosilko iz Ukrajine Jelino Svitolino.

Foto: Profimedia Nadia Podoroska

Osemindvajsetletni Argentinec, ki se ga je doma prijel vzdevek malček zaradi majhne postave, visok je 1,7 metra, je letos v odlični formi. V četrtfinalu Rima je ugnal ravno Nadala ter si tlakoval pot na Roland Garros.

Tretja Schwartzmanova zmaga nad Avstrijcem je zagotovila, da je postal deseti Argentinec, ki se je na grand slamih v odprti dobi uvrstil v polfinale.

"Dominic je eden najboljših igralcev trenutno na svetu. Zmagal je zadnji grand slam, tukaj je bil dvakrat v finalu, sva prijatelja, zelo ga spoštujem," je takoj po peturnem pariškem maratonu dejal Schwartzman. "Zato mi je zmaga v tem dvoboju zelo pomembna. Le malokrat sem dobil priložnost, da bi igral pet nizov, še manjkrat, da bi zmagal. Tu sem tretjič igral pet nizov in tokrat sem si rekel, da moram zmagati," je dejal.

"V drugem in tretjem nizu sem bil čisto iz sebe ... Bil sem blazen, kričal sem, bil sem tako živčen. Zelo sem vesel, ne samo zaradi polfinala, ampak zame je to res velik korak."

Argentinec, ki ga trenira Juan Ignacio Chela, je doslej osvojil le tri turnirje, od tega dva v Južni Ameriki in enega v Turčiji, letos ga je v finalu Rima ustavil šele prvi igralec sveta Novak Đoković.

* Izidi:
- Pariz, grand slam (38,41 milijona evrov):
- moški:
- četrtfinale:
Diego Schwartzman (Arg/12) - Dominic Thiem (Avt/3) 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2;

- ženske:
- osmina finala:
Danielle Collins (ZDA) - Ons Jabeur (Tun/30) 6:4, 4:6, 6:4;

- četrtfinale:
Nadia Podoroska (Arg) - Jelina Svitolina (Ukr/3) 6:2, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.