Po bankrotu na pota stare slave

Foto: Profimedia
Moštvo s stadiona Tardini je še drugič zapored skočilo v višji rang tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Italijanska nogometna ekipa Parma je dve leti po bankrotu, ko je morala v četrto ligo, zdaj že napredovala v Serie B, v drugi ligi bo tako zaigrala že v prihodnji sezoni. 

Nekdanji zmagovalci pokala Uefa v letih 1995 in 1999 so v soboto v odločilni tekmi za napredovanje v Firencah premagali Alessandrio (2:0).

Parma je leta 2014 v prvi italijanski ligi osvojila šesto mesto, a zaradi finančnih nepravilnosti ni zaigrala v evropskih tekmovanjih. Ekipa je nato leto zatem končala na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in razglasila bankrot, tedanji predsednik kluba Giampetro Manenti pa je moral za zapahe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.