NBA legenda s šokantnim razkritjem glede posledic cepljenja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden največjih košarkarjev vseh časov John Stockton je znan kot velik nasprotnik epidemioloških ukrepov in obveznega cepljenja proti covidu-19.
Oglej si celoten članek

Upokojeni košarkar John Stockton, še vedno drugi najboljši podajalec v zgodovini lige NBA, je dvignil veliko prahu z izjavo o smrtnih žrtvah med profesionalnimi športniki, ki naj bi bile neločljivo povezane s cepljenjem proti covidu-19.

Legendarni član ekipe Utah Jazz je na začetku leta pristal na naslovnicah z odmevno trditvijo, da je za posledicami cepljenja umrlo najmanj 150 športnikov, v zadnjem medijskem nastopu v podkastu Sideline Sanity pa je ocenil, da je ta številka mnogo višja.

"Statističen podatek sem dobil iz različnih virov, sicer si ga ne bi upal deliti z javnostjo. To je lepota tega," je povedal 60-letni Američan, nekdanji član originalnega sanjskega moštva, ki je osvojilo zlato medaljo na OI 1992 v Barceloni.

Foto: Epa Cepljenje, covid-19 "Preden odprem usta, vedno sledim določenemu sistemu, še posebej ko gre za statistiko. Že takrat sem vedel, da je ocena 150 smrti dramatično nizka. Po mojem mnenju jih je bilo okrog 300."

"Imam imena, fotografije, obraze in podatke o tem, kje so igrali. Takrat sem jih imel več kot 300, zato sem se počutil precej samozavestno, kot sem dejal 150. Ljudje so temu morali oporekati, toda imel sem dokaz. Kos papirja z njihovimi imeni. Danes je ta številka mnogo višja. Mislim, da je zaradi cepiva umrlo na tisoče športnikov, vendar me raje ne citirajte. Ne trdim, da jih je bilo več kot tisoč, čeprav je možno. To je velika številka," je ocenil.

Stockton, član košarkarskega hrama slavnih, velja za enega najboljših igralcev vseh časov, ki nikoli niso osvojili šampionskega prstana. Celotno kariero je bil član moštva Utah Jazz (1984-2003), s katerim je moral v letih 1997 in 1998 v finalu priznati premoč Chicago Bulls z Michaelom Jordanom na čelu.

Foto: Epa John Stockton

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:31 31. December 2022.

    mph2 je računal, da bodo na licu mesta umrli, ko so jim dajali kovid pecivo. Jok brate, ne fre to …

  • 16:22 31. December 2022.

    Če se o tem ne sme govoriti, še ne pomeni, da tega ni. Je približno tako, kot z morišči po …

  • 14:49 31. December 2022.

    To niso zgolj šokantne marveč, stvarne ugotovitve..Prišel bo tudi čas, ko bo znanost to priznala. Do todej pa se vodi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.