Po boljše rezultate z novim trenerjem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najboljšo slovensko smučarko naj bi v prihodnosti treniral Mauro Pini, ki bo tako na tem položaju zamenjal Walterja Ronconija, s katerim se Tina Maze ni najbolje ujela.
Oglej si celoten članek

Slabi rezultati Tine Maze terjajo spremembe. Vodja njene ekipe Team to aMaze Andrea Massi se je zato kot kaže odločil, da poseže po menjavi na trenerskem mestu. Walterja Ronconija naj bi po navedbah švicarskega Ticinonewsa zamenjal Mauro Pini, pod vodstvom katerega bo najboljša smučarka pretekle sezone poizkušala najti zmagoviti ritem pred olimpijskimi igrami, ki se čez slab mesec začnejo v Sočiju

Andrea Massi je za RTV Slovenija zatrdil, da ni dogovorjenega še nič. Novico je medtem na drugi strani za spletno stran Ticinonews potrdil Mauro Pini, ki je pred časom treniral švicarsko reprezentanco, v zadnjem obdobju pa je bil dejaven pri podmladku švicarskega in italijanskega alpskega smučanja. 

"Pred nekaj dnevi sem prejel klic, če sem mogoče na voljo," je povedal Pini. "Bil sem nekoliko presenečen, moram priznati, ampak sem poskušal razumeti vrednost te ponudbe. Zahvaljujoč razumevanju mojih trenutnih delodajalcev smo zadevo udejanili. Novo dogodivščino začenjam z veliko radovednostjo.''

"Ciljev ne manjka, izziv je dober"

Pini je dejal, da je ponudba iz ekipe Tine Maze zanj potrdilo o njegovem delu. Najboljša smučarka pretekle sezone se je nanj obrnila po pomoč. "Mislim, da ni pozabila, kako smučati," je dejal. Meni, da bo treba delati na nekaterih podrobnostih, največji poudarek pa bo potreben na psihološki pripravi. Sam bo prispeval svoje izkušnje in znanje. Kot pravi, Tina lahko najde vrhunsko formo iz pretekle sezone. "Ciljev ne manjka, od olimpijskih iger do svetovnega pokala. Izziv je dober."

Menjava trenerja sredi sezone jesicer  po njegovih besedah zelo redka v smučanju. Ker pa je ekipa Tine Maze majhna, si to lažje privoščijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:39 8. Januar 2014.

    Nekej ne klapa pri tini in mislim , da bo sprememba ok. Mal so ga zasral, ker so spustil unga …

  • 19:21 8. Januar 2014.

    Depresisto ! ...Pakaj je spet Janša tu zdraven.. LLOLEKI, a ne znate enega stavka brez da bi bil Janša zdraven …

  • 15:56 8. Januar 2014.

    NE SE RAZBURJAT..SAMO ZA HEC GRE :) :) :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.