Po četrt stoletja Guti zapušča Real

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Jose Maria Gutierrez Guti Gonzalo Higuain Foto: Žurnal24 Jose Maria Gutierrez Guti Foto: Žurnal24 Jose Maria Gutierrez Guti Ever Banega Foto: Žurnal24 Jose Maria Guti Cesar Delgado Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 guti_roma_AI Foto: Žurnal24 Jose Maria Guti Cristiano Ronaldo Esteban Granero Gonzalo Higuain
Kot kaže bosta v le nekaj dneh španski Real Madrid zapustila dve legendi. Še pred Raúlom Gonzálezom, ki naj bi odšel v ponedeljek, je svoj odhod najavil José María Gutiérrez Hernández - Guti.
Oglej si celoten članek

Nekaj več kot 25 let dolgo zvestobo Realu Madridu je španski vezist Guti v nedeljo tudi uradno končal. Velikane La Lige zapušča po četrt stoletja dolgi karieri v belem dresu, zaenkrat najbližje pa je turškemu Bešiktašu, čigar ponudbo že ima na mizi. POGLEJTE SI GALERIJO

Odhajam z vedenjem, da me ima družina Reala Madrida rada in to je zelo pomembno. Moje srce bo za vedno ostalo tukaj, v Madridu.
Guti

Zdaj 33-letni (nekdanji) španski reprezentant se je pridružil Realovi mladinski šoli že leta 1985, v prvo ekipo pa se je prebil deset let kasneje in pripomogel k petim domačim in trem evropskim naslovom belega baleta. Nerazumljeni umetnik, oboževan izključno med najbolj zvestimi privrženci kluba iz prestolnice, je bil tudi eden izmed kapetanov ekipe (ko je seveda igral), zdaj pa se bo verjetno podal k turškim črno-belim, kjer ga že čaka nekdanji trener Bernd Schuster, s katerim sta skupaj osvojila španski naslov v sezoni 2007/08.

Kontroverzen!
Na Gutija so se v vseh letih pri Realu Madridu kontroverze naravnost lepile. Še posebej spreten je bil z besedami. Takole je nekoč opravičeval dejstvo, da je poškodovan: "Če ne igram je to zato, ker sem poškodovan. Tisti, ki ne verjame, lahko gre na travnik nabirat mak!"

"Odhajam z vedenjem, da me ima družina Reala Madrida rada in to je zelo pomembno. Moje srce bo za vedno ostalo tukaj, v Madridu," je Guti dejal na novinarski konferenci v prostorih stadiona Santiago Bernabéu, kjer je pustil dobršen del življenja. "Imam zanimivo ponudbo Bešiktaša, a se še nisem odločil. Edino kar vem je, da bom dal vse od sebe kamorkoli bom odšel."

Kot že rečeno naj bi Gutiju že dan kasneje sledil še Raúl González, ki bo uradno oznanil svoj prestop k nemškemu Schalkeju. 33-letni Raúl ima še bolj kulten status med "Madridisti", saj je za Real v La Ligi debitiral že davnega oktobra leta 1994 z vsega 17 leti in kasneje s klubom osvojil šest naslovov španskega in tri naslove evropskega prvaka, dvakrat pa bil najboljši strelec španskega prvenstva. Oktobra lani je izenačil rekord Nemca Gerda Müllerja po golih v evropskih pokalih (66), ravno ta rekord pa naj bi bil eden izmed glavnih razlogov za selitev k nemškemu bundesligašu, ki bo letos igral tudi v Ligi prvakov.

Zadnje "darilo" Gutija navijačem Reala Madrida (po mnenju španske Marce) -  izjemna asistenca Karimu Benzemaju na tekmi proti Deportivu:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.