Po dobrem začetku hitra kapitulacija

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v petem kolu razširjene avstrijske lige doživeli poraz na domačem ledu proti Linzu (3:8).
Oglej si celoten članek

Hokejisti Olimpije, ki so konec tedna osvojili prvi točki v letošnjem tekmovanju lige Ebel, so proti favoriziranemu Linzu v domači dvorani doživeli pričakovan visok poraz.

Svetla točka v ljubljanski vrsti je bila enakovredna prva tretjina,l v nadaljevanju pa so Avstrijci dodobra napolnili ljubljansko mrežo in se veselili visoke zmage.

Usodna druga tretjina

Slovenske prvake je v vodstvo v 9. minuti popeljal 22-letni latvijski branilec Kristaps Bazevics, ki e prejel lep predložek z desne strani. V nadaljevanju so bili nevarnejši Avstrijci, Ljubljančani pa so imeli svoje priložnosti v hitrih protinapadih. A izid se ni spremenil skoraj do konca prvega dela. Šele 22 sekund pred menjavo strani je zadel Fabio Hofer.

Avstrijci so svojo kakovost dokazali v drugi tretjini, ko so z goli Roberta Lukasa, Kevina Modererja in Daniela Oberkoflerja v pičlih petih minutah prišli do prednosti s 4:1, do konca tretjine pa so pri vodstvu s 6:1 že napovedali, da Ljubljančani nimajo možnosti za uspeh, obenem pa vse kaže, da se bo ponovila zgodb aiz preteklih let, ko je bila Olimpija daleč od končnice.

V zadnji tretjini so gostje, zadovoljni z visokim vodstvom, nekoliko popustili in vsaj kozmetično se je izid od zaostanka 1:7 nekoliko popravil. V nedeljo Ljubljančane čaka zahtevno gostovanje na Dunaju.

Liga EBEL, 5. kolo:

HDD Olimpija - Linz 3:8 (1:1, 0:5, 2:2)
Bazevics 9., Langkow 48., 50.; Hofer 20., Lukas 21., Moderer 24., Oberkofler 25., 48., Hisey 30., Broda 38., Lebler 46.

Dornbirn - KAC Celovec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Znojmo - Vienna Capitals 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Graz 99ers - Fehervar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Innsbruck - Salzburg 5:4* (2:3, 2:0, 0:1, 1:0)
Bolzano - VSV Beljak 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.