Po dobri sezoni napovedal vrnitev na Tour

Foto: Epa
Foto: Epa
Bernal potrdil udeležbo na Touru.
Oglej si celoten članek

Kolumbijec Egan Bernal, sicer že zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, je napovedal udeležbo tudi na letošnji izvedbi Toura. Bernal je v letošnji sezoni v dobri formi, saj je na tretjem mestu končal dirko po Kataloniji. Na omenjeni dirki je zaostal le za Špancem Mikelom Lando in zmagovalcem dirke, slovenskim asom Tadejem Pogačarjem.

Najvidnejše rezultate je dosegel leta 2019, ko je dobil klasiko Pariz-Nica, dirko po Švici in na koncu še Tour. Dve leti kasneje je svojo zbirko lovorik oplemenitil še z zmago na Giru.

Pred dobrima dvema letoma se mu je v Kolumbiji pripetila nesreča, ki ga je skoraj stala življenja, trčil je v avtobus, a se je v letošnji sezoni dokaj uspešno vrnil na ceste.

Foto: Epa Egan Bernal

"Za mano je dober prvi del sezone, zdaj sem doma v Kolumbiji, kjer se bom lahko v miru pripravil za Tour," je po poročanju AFP na svojem Instagram profilu zapisal Bernal.

Letošnja dirka po Franciji bo potekala od 29. junija do 21. julija.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.